Sessiz Seçim

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın açıklaması ile kamuoyunda gündeme gelen seçim erteleme tartışmalarına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da dâhil oldu ve iktidarın 'şimdi seçim konuşma zamanı değil' söyleminin 'şimdi seçim zamanı değil' söylemine dönebileceğini, vatandaşın bu konuda kendilerine seçim tarihinin değiştirilmemesi yönünde uyarıda bulunduğunu söylemiş.

Sessiz Seçim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babacan’ın görüşüne katılıyoruz. Elbette asrın felaketini yaşadık ve elbette acımız büyük. Ancak tüm bu yaşananlar 14 Mayısta yapılması planlanan seçimlerin yapılmasına engel değil. Babacan; “şimdi seçim konuşulacak zaman değil” cümlesi ile şimdi seçim zamanı değil  cümlelerinin anlamlarının farkını çok fark edememiş  olsa gerek.

Bugün seçim konuşmak zamanı değil çünkü ülke yaralarını sarmakla meşgul.  Devletimiz büyük ve kısa süre içerisinde birçok problemi sona erdirecek ve bir yıl sonra da konutları hak sahiplerine verecek.

Bu çalışmalar yapılırken seçimin ertelenmesi için bir sebep yok. Ancak vatandaşların siyasilerden beklentileri var. 

Vatandaş başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm siyasilerden şunu bekliyor. Tüm siyasi parti liderleri seçim gündemi ile bir araya gelsin. Seçimlerin 14 Mayısta yapılması konusunda mutabakata varsınlar. Ancak liderler bir konuda daha anlaşsınlar.

Seçim döneminde cadde ve sokaklara afiş, pankart ve döviz asılması, sesli yayın araçlarıyla propaganda ve miting yapılması yasak olsun. Seçimlerle ilgili propaganda süreçleri basın-yayın ve sosyal medya üzerinden yürütülsün. Partiler de propaganda faaliyetleri için ayırdıkları bütçeyi depremzedelere bağışlasınlar.

Vatandaşların  siyasi partilerden beklediği bu. Seçimler bu formatta yapılırsa hem depremde yakınlarını kaybedenlere saygı, hem israfın önüne geçilir hem de depremzedelere kakı sağlanır.

Bu teklifimizi tüm siyasi parti liderlerine yapıyor ve birinin buna öncülük ve önderlik yaparak sessiz ve gürültüsüz bir seçim bekliyoruz.