Şerifoğulları: 'Yeter ki bu takım yaşasın!'

Kanal 23'ün ekran klasiği Telefinal programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, transfer tahtası süreci hakkında önemli değerlendirmeler yaptı

Şerifoğulları: 'Yeter ki bu takım yaşasın!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Yusuf Boydak’ın hazırlayıp sunduğu, Alaattin Tutaş, İlhan Aydın ve Ahmet Koçdemir’in konuk olduğu Telefinal programına telefonla katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, transfer yasağının kaldırılması konusunda büyük uğraşlar verdiklerini ancak bugün geldikleri noktada sürecin tıkandığını söyledi. Daha önce 5-5.5 Milyon gibi bir rakama yasağın kaldırılacağı ortamda, bugün bu rakamın 9-10 milyonlara çıktığını ifade eden Başkan Şerifoğulları, "Şahsi borçlanmaları ve çekleriyle belli bir bütçe oluşturduk. Bu bütçenin dışına çıkamayacağız" dedi.
Elazığ Belediye Başkanı olarak üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini ifade eden Şahin Şerifoğulları sürecin böyle devam etmesi durumunda transfer tahtasının açılmayacağını, sezon sonuna kadar Elazığ’ın çocuklarıyla yola devam edeceklerini belirtti. Başkan Şerifoğulları’nın önemli değerlendirmeleri şöyle;

“GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK KÖTÜ”
“15 gün önce alacaklı futbolcular ve avukatlarla görüşüldüğünde 5 - 5.5 Milyon gibi bir rakama yasağın kaldırılacağı ortamda, bugün bu rakamı karşılamamıza rağmen verdikleri sözlerde durmayıp rakamı artırdılar. Şahsi çeklerimize kadar kullanmamıza rağmen alacakları rakamı sürekli yukarılara çektiler. Bu şartlarda istedikleri rakamı veremeyeceğiz. Belli bir bütçe oluşturduk. Bu bütçenin dışına çıkamayacağız. %80 transfer yasağının kaldırılması konusunda yol kat edildi. Alacağı olmayan dosyası kapanan futbolcular bile alacaklı olarak karşımıza çıktı. Hakikaten üzülüyoruz. Futbolu bırakmış bir kişinin bu şekil tavır sergilemesi çok üzdü bizi. 10-15 Bin Euro isteyen yabancılar bugün 45 Bin Euro istiyor. Avukatlar avukatlık ücretini istiyor. Çok ciddi manada sıkıntılı bir sürece girdik. Şahsım ve 8-10 kişilik işadamlarımızla bu süreci tamamlamak istiyorduk ama şuan gelmiş olduğumuz nokta çok kötü bir nokta. Süreç bu şekil devam ederse transfer tahtası açılmayacak. Gençlerimizle yolumuza devam edeceğiz."

“5-6 MİLYONA ÇÖZÜLECEK SÜREÇ 10 MİLYONA DAYANDI”
“Bu şehirde Elazığspor üzerinden siyaset yapanlar, bu şehirdeki işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşları ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Biz gövdemizi koymuşuz. Herkesi göreve davet ediyorum. Eğer gerçekten Elazığspor sevdası varsa içlerinde bu sürece katkı sağlasınlar. Karşı tarafta avukatların ve futbolcularında fedakârlıklar yapması gerekiyor. Hak etmedikleri paraları istemeyecekler. Bu fedakârlığı yapmadıkları takdirde bu süreci burada noktalayacağız. Transfer tahtasını açmadan mevcut futbolcularla yolumuza devam edeceğiz. 5-6 milyona çözülecek bu süreç bugün 10 milyona dayandı. Oluşturduğumuz bütçenin tamamını da mevcut futbolcularımıza dağıtmaya hazırız. Yeter ki bu takım yaşasın. Bu takımın ölmesin. Bu takımın düşmesi en fazla beni üzecektir. Yaşaması için herkesin gayret etmesi gerekmektedir."

“KAPANIRSA KAPANSIN DİYORLAR”
“Çarşamba günü akşama kadar son görüşmeler yapılacak. Belirlediğimiz rakamlara gelmedikleri takdirde ve haketmedikleri o paraları istedikleri müddetçe transfer tahtası diye bir gündemimiz olmayacak. Süreci kapatacağız. Tahtanın açılmasını isteyen STK üyeleri, işadamları, yarın siyaset düşünecek insanlar taşın altına sadece elini ya da parmağını koysunlar. Biz gövdemizi koymuşuz. Şehre 350 milyonluk stadyum yapılıyor. Eğer Elazığspor yaşamazsa, amatöre düşerse o 350 milyonluk yatırımda boşa gidecek. Bunu herkesin bilmesi lazım. Ben üzerime düşeni fazlasıyla yerine getirdim. Getirmeye de devam edeceğim. Bu konuşmayı üzerimden yükü atmak adına yapmıyorum. Allah şahidimdir geceli gündüzlü işimi gücümü bırakmışım, bu konuyla ilgileniyorum. Serkan’ı arıyorum, Eser’i arıyorum, Murat’ı arıyorum gece gündüz. Eski yönetimlerin tutumu alacaklılar üzerinde artık kapanırsa kapansın etkisi oluşturmuş. Ekmeğini buradan kazanan isimlerin bu takımın yanında olması gerekiyor. Bu takımın düşmesi en çok beni üzer. Ben üstümden atmak için değil. Gövdemi koyarak takımın yanında oldum. Aldığımız borçlarla, çeklerle tahtanın açılması için çabalıyoruz. Bu şehirdeki iş adamlarının da en azından parmağını taşın altına koyması lazım.”