Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin Arsa Satışına İlişkin Verileri Açıkladı

Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, bir önceki dönemden Elazığ Belediyesi'ne Zafran'dan 400 dönümlük arsa kaldığına ve bunların satışı yapıldığına dair iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nin Arsa Satışına İlişkin Verileri Açıkladı

Şerifoğulları, konuyla ilgili olarak: “Biz 1.600 dönüm imarsız tarla almışız. Bu 1.600 dönümlük alanı arsaya dönüştürmüşüz, imar açmışız. İmarı açarken yüzde 40’a yakın Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi yapmışız ve bize kalan kemik arsalarımız var. Biz bunlara tek kuruş ödememişiz. Elazığ Belediyesi tarihinde 5 yıllık görev süremizde 1.600 dönümlük tarlayı kazandırabilen başka birisi yok. Bize önceki dönem Belediye Başkanımız Mücahit Bey’in döneminden arsa kaldığı iddiası var.

Kalmadı öyle bir arsa. Bu bilgileri kim veriyor? Bize hiç arsa ya da tarla kalmadı. Sanki Zafran’da kentsel dönüşüm alanları içerisinde bize 400 dönümlük arsa kaldığı söyleniyor. Öyle bir arsa yok ama onun dışında Behçet Bey, Hamza Bey ve Mücahit Bey dönemlerinden illaki kazandırılan arsa vardır ama bizim kazandırmış olduğumuz arsaların yüzde 10’u değildir. Bunları kazandırdık ki şehrimize kazandıralım, satalım hizmete dönüştürelim. Arsaları ne yapacağız? Kazandırdık orada mı kalacak. Bunu gururla söylüyorum bu 1.600 dönümün hepsini hizmete dönüştürdük.”