Şerifoğulları Döneminde Elazığ Belediyesi'ne Kaç Personel Alındı?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi'nde EBUAŞ dahil kaç personelin görev yaptığını ve kendi görev süresinde kaç kişinin işe alındığını açıkladı.

Şerifoğulları Döneminde Elazığ Belediyesi'ne Kaç Personel Alındı?

Elazığ Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, EBUAŞ üzerinden Elazığ Belediyesine bin adet personel alındığına dair iddiaları yalanladı. Başkan Şerifoğulları 5 yılda alınan işçi sayısını şu ifadelerle açıkladı: “EBUAŞ’ın personel sayısı bizim görevi devraldığımız 2019 yılında 322 idi. Şu anda çalışan sayımız 571. Öyle bin kişi çalıştırmamışız EBUAŞ’ta. Elazığ Belediyesi’nin personel sayısı: Görevi devraldığımızda BELPER’e bağlı olarak görev yapan bin 866 kişiymiş, bugün bin 915. Memur sayısı 2019’da 393 kişiymiş, bugün itibariyle 379 kişi. Azalmış. Hiç memur alamadık, sadece bazı geçişler oldu.

Kadrolu işçi sayımız devraldığımızda 165 kişiymiş, bugün itibariyle 93. Bizim 2019’da Elazığ Belediyesi’ni devraldığımız süreçte 2 bin 424 personelimiz varmış, 2024’te 2387. Azalmış. Bizim BELPER ile EBUAŞ’ın toplam çalışan sayımız 5 yılda sadece 286 kişi artmış. Emeklisi olmuş, ayrılan olmuş, yerlerine adam almışız. Buna rağmen 5 yılda sadece 286 kişi artmış. Hizmet alanımızı bu kadar genişletmemize rağmen artış sadece 286 kişi olmuş. Örneğin arıtma tesisi, otopark, sıfır atık parkı gibi hizmetler yapmışız ama buna rağmen sadece 286 kişilik bir artış olmuş. Bu bilgilere herkes Elazığ Belediyesi’ne gelerek ulaşabilir.”