Şerbet, Gözden Çıkarıldı mı?

Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Meclis Üyesi Osman Dilek tarafından yapılan açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi'nin komisyondan dışlandığı belirtilmiş ardından da tartışmalara konu olan GES projesi konusunda ne karşılığında bu yapıldı denilerek top Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'a atılmıştı.

Şerbet, Gözden Çıkarıldı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beklenen cevap Ak Parti İl Başkanı Yıldırım yerine İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet’ten geldi.

İl özel idare bürokratları tarafından hazırlanan ve Başkan Şerbet’e sadece imzalamanın düştüğü çok belli olan metinde iki gerçek itiraf ediliyor.

Birincisi; evet söz konusu arazi üzerine yapılacak GES projesi komisyondan geçti ve o iş bitti, artık bu konuyu çok da kaldırıp indirmenin gereği yok. Kabak tadı verdiniz.

İkincisi evet MHP’yi zaman zaman yok saymış olabiliriz ama budan sonra böyle bir şey olmayacak. Dikkat ederiz…

Açıklamadaki üçüncü vurgu ise sadece bir temenniden ibaret. İfade aynen şöyle:

“Bizler İl Genel Meclisinde grubu bulunan, Cumhur İttifakı üyeleri sıfatıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehrimizin sorunlarını bir bir çözmeye ve Elazığ’ın kalkınması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” 

Cümle çoğul ama altındaki imza tekil. Yani sadece başkanın adı ve imzası var. Keşke çoğul olarak ifade edilen metinde Ak Parti gurup sözcüsü ile birlikte MHP sözcüsünün de imzası bulunan bir metin paylaşılsaydı basınla.

“Söz konusu konulara beni bulaştıramayın” diyerek açıklama yapmaktan sarfı nazar eden Ak Parti İl Başkanı Yıldırım, “zaten seçim öncesi bir dönemden geçiyoruz, bunu il genel meclisi başkanı açıklasa daha iyi olur” diyerek polemiklere girmeme adına savuşturdu. Ama bu defa da toplantıları ezberlenmiş ancak onu da çok doğru telaffuz etmekten aciz bir nakaratla açan İbrahim Şerbet Başkana kaldı iş. 

Başkan Şerbet’e bu açıklama yaptırıldıysa demek ki yeniden aday gösterilmesi konusunda kendisi gözden çıkarılmış. Biz olayların satır aralarından bunu çıkardık. Siz ne düşünürsünüz bilemiyoruz.