Sen Ne Yaptın?

Kahramanmaraş merkezli büyük felaketin üzerinden 16 gün geçti. Türkiye, geçirdiği en hassas süreçlerden birinde, türlü dezenformasyon ve provokasyonlara şahit oldu.

Sen Ne Yaptın?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD'ından Kızılay'ına, STK’lardan Siyasi partilere, gönüllüsünden askerine kadar herkes depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasından, enkaz kaldırma çalışmasına kadar her alanda görev aldı.

Tüm Türkiye tek yürek olarak yaraları sarmaya çalışırken, birileri bu acı günlerde bile siyaset yapmaktan geri durmayıp "Devlet yok" nidaları atmayı tercih etti.

Devletin deprem bölgesinde olmadığını savunan kesimlere karşın duyarlı çevrelerin bu dezenformasyonu açığa çıkartan görüntüleri  ve açıklamaları  yayınlandı.

Konuya ilişkin sert bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Burada dikkat çekilmesi gereken konu şu ki devletin ve kurumlarının sahada olmadığına yönelik tezvirata bulunan kesimlerden bir depremzedeye bir şişe su vereni gören oldu mu? Sen ne yaptın Allah aşkına  depremzedeler için?

Adamlar kurulmuşlar lüks koltuklarına ellerinde telefon ve tüm muhalif kesimlerden gelen yalan yanlış haberleri paylaşarak böylesine acılı ve dayanışmayı gerektiren bir günde halkı kışkırtmayı vazife görüyorlar.

Vazife kelimesini özellikle kullandık zira bunların birçoğu etki ajanı olarak kullanılan görevli kişiler. Amaç Türkiye devleti aciz göstermek, hükümeti ve siyasi iktidarı yıpratmak ve bunları siyasi malzeme olarak kullanmak.

Şu iyi bilinmelidir ki yaşanan acı ve felaket büyüktür, geniş bir coğrafyaya tesir etmiştir ve oldukça hasar ve can kaybı yaşatmıştır. Bu kadar büyük bir felaketle mücadele ederken ilk etapta eksikliklerin olması da doğaldır zira yardıma koşacak yakın iller de bu afetten nasibini almıştır. Buna rağmen devlet tüm imkan ve kurumlarıyla acıları ilk andan itibaren sarmaya başlamış, Türk milletinin genlerinde olan ve bize göre en büyük zenginliği olan yardımlaşma duygusunun da etkisiyle her siyasi görüşten insanlarımız deprem bölgelerine ulaşarak desteklerini vermişlerdir.

Bu konuda Elazığ, her zaman olduğu gibi bu depremlerde de   duyarlılık göstermiş ve tüm imkânlarını deprem  bölgelerine seferber etmiştir.

Bazıları madem  yardım ve destek yapmıyor bari yapanlara köstek olmasında. Gölge etmesinler yeter. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti bu badireleri de atlatır ve yeni şehirler kurmayı başarır.