TOKİ, Konutları Gibi İmajını da Güçlendirebilir

6 Şubat depreminden sonra TOKİ konutlarının sağlamlığı tescillendi  ve vatandaşların bu konutlara rağbeti arttı.

TOKİ, Konutları Gibi İmajını da Güçlendirebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat depremi sonrası ilk etapta Elazığ’da 3 bin 750 yeni konut ile 386 köy evi yapılacağı açıklandı. Bu rakam elbette ki yetersiz.  Hasar tespit komisyonlarının sonuçlarına göre artacaktır. 

TOKİ evlerinin bu sınavdan başarıyla çıkması sonucu bu evlere yönelik teveccühün artması elbette olumlu bir gelişme ama bu yapıların ince isçiliklerinde yapılan basit hataların nelere mal olduğunu da son bir yıl içinde yaşadık ve gördük.

Tavanı dökülen, kapıları kapanmayan, elektrik ve su şebekelerinde ciddi problemle olan, boyası toz haline gelen, kartonpiyerleri düşen, dolapları sarkan çok sayıda TOKİ konutu haberlere ve sosyal medyaya konu olmuştu.

6 Şubat depreminin  sonrası hem ilimizde hem de diğer deprem bölgelerinde yapılacak konutlarda da bu hataların yaşamaması adına hem işçilik hem de kontrol mekanizmasının iyi denetlenmesi lazım. Elazığ’da olduğu gibi sıva kurumadan boya ve fayansların yapılmasının bedeli hem firmalara hem de vatandaşa önemli yükler bindirdi.

Söylememiz o ki TOKİ yeni ihaleleri ilkbahar, yaz ve sonbahar sezonunu iyi değerlendirip konutları inşaat sezonu içerisinde yetiştirmeye muktedir güçlü firmalara bu ihaleyi vermeli ancak denetimlerini de iyi yapmalı ki benzer şikâyetler yaşanmasın. 

TOKİ, geçmişte gündeme  gelen olumsuzluklarla ilgili illerden ve vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirir ve yaşanan olumsuzlukları giderirse, yapılardaki sağlamlık konusundaki marka imajını daha da güçlendirir ve yapı sektörünün tek ve en güvenilir adresi  olur.