'Şen'li Seçim

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 6'lı masayı terk eden Akşener'in muhalefet masasına yeniden katılım durumuna ilişkin bakın hangi şartları ortaya koymuş:

'Şen'li Seçim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Bundan sonra 'biz yanlış yaptık, mutabakatla karar alacağız. Geçen seferki şey bir daha olmayacak' denirse o zaman bizim için kapı açıktır. Onun dışında kapının açık olmadığını düşünüyoruz. Bu haliyle 6’lı veya 5’li masa öyle anlaşılıyor ki Sayın Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak için oluşturulan bir masa haline gelmiştir. Bizim söylediğimiz şey çok net ve açık. Mutabakatla karar alma konusunda son toplantıda yaptıkları hatayı düzeltecek bir irade beyanı ortaya koyarlarsa her zaman için masa o anlamda devam eder, bizim için kapı açıktır. Ama onun dışında biz o ilkelerden vazgeçmek istemiyoruz. Kararlar mutabakatla alınacak. Bugüne kadar da hep öyle yaptık.”

5’li masa Kılıçdaroğlu’nda geri adım atmayacağına göre Akşener’in de geri adım atıp masaya geri dönme ihtimali sıfır. Kaldı ki dönse dahi o kadar ağır ithamlardan sonra bir birlerinin yüzüne nasıl bakacak ve nasıl hükümet edecekler? 

Bu ihtimal hayat bulmayacağına göre İyi Parti kendi adayını çıkarma yolunda çalışmalarını yoğunlaştıracak. Mansur Yavaş ve İmamoğlu’ndan ret cevabı alan Akşener’in  Prof.Dr. Erşan Şen’in “olabilirim” açıklamasına “görüşelim” diyerek yanıt vermesi de gösteriyor ki  kendisi aday olmayı düşünmüyor.

Prof.Dr. Erşan Şen’li bir seçim kampanyası oldukça renkli ve şenlik geçecek gibi.  Şen’in o heyecanlı, tez canlı ve muhatabını verdiği örneklerle susturan üslubu ve tarzı, seçimleri renkli ve şen hale getirebilir.

 Daha çok 5’li masayı hedef alan konuşmaları en çok da Kılıçdaroğlu’nu hırpalar. Zira Şen, bir yıldan beri Kılıçdaroğlu’nun bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapacak donanım, birikim, seviye ve iradeden yoksun olduğunu hemen her programda dile getirmiş bir isim.

Kısaca Akşener, kendi adayı kazanmasa bile Kılıçdaroğlu’na yeni bir seçim yenilgisi tattırmak istiyorsa bu konuda en iyi isim Ersan Şen olabilir.