'Kaybedeni Olmayan Zafer'

6'lı Masa'da 5 lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı üzerinde uzlaşmaya varırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener buna karşı çıktı. Kılıçdaroğlu isminin zorla dayatıldığını söyleyen Meral Akşener, masadan kalktı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na 'görev' çağrısında bulunan Akşener, iki belediye başkanından da umduğu yanıtı alamadı.

'Kaybedeni Olmayan Zafer'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılmasının ardından, 5 lider son durumu görüşmek üzere bir araya geldi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada, "Kimsenin kalbini kırmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz, kaybedeni olmayan bir zaferdir" denildi. Ortak açıklamada adayın 6 Mart Pazartesi günü ilan edileceği duyuruldu.

Meral Akşener’in katılmayacağı açıklanan toplantıda daha önce 5 partinin üzerinde anlaştığı Kılıçdaroğlu 5’li masanın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanacak.

Masada CHP dışında bulunan ve toplam oyları yüzde 4’ü bulmayan dört partinin CHP listesinden aday olacakları ve 55 milletvekili verildiği bizzat İyi Partili yetkililer tarafından da açıklanmıştı.

Yüzde 4 oya 54 milletvekilini veren Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilse ihtimali oldukça düşmüş gözüküyor.

İyi Partinin yerine monte edilmeye çalışılan HDP’nin desteğinin  Kılıçdaroğlu’na ne getirip götüreceği de tam bir muamma. Zira HDP aday çıkarmamayı düşünüyor. Ve yine anketçilerin ifadelerine göre HDP aday çıkarmazsa bu partinin muhafazakâr seçmenlerinin yüzde 30’u Erdoğan’a oy veriyor.

İyi Partiyi kaybeden, HDP’nin oyunu alamayan, alsa dahi bu partinin vesayetinde kalan bir Kılıçdaroğlu, bu irade ve birikimiyle nasıl cumhurbaşkanlığı yapacak merak ediyoruz.