SEMİH IŞIKVER: 'S-400'LERLE CİDDİ AVANTAJ ELDE ETTİK'

Erol KARA/MHP İl Başkanı Semih Işıkver, S-400 savunma sisteminin Türkiye ye getirilmesini çok anlamlı ve değerli bulduğunu belirterek, bu sistemi ülkemize kazandıran bütün devlet büyüklerine teşekkür ederiz.''dedi.

SEMİH IŞIKVER: 'S-400'LERLE CİDDİ AVANTAJ ELDE ETTİK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Işıkver, Rusya’dan alınan S-400 hava sistemleri bazı çevreler tarafından her ne kadar kabul görmese de Türkiye’nin savunması anlamında Ülkemizin Misak-ı Milli sınırlarını koruması anlamında Doğu Akdeniz ve Ege’deki çıkarlarını koruması anlamında S-400’lerin getirilmesini çok anlamlı buluyoruz değerli buluyoruz diye konuştu.

 

S-400’LERLE CİDDİ AVANTAJ ELDE EDECEĞİZ

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “S-400’lerin alınması hayırlıdır. İnşallah bu tür sistemleri dışarıdan almak yerine Türkiye de bu sistemleri kendisi de yapacaktır ve son yıllarda savunmaya yönelik projeler çok dikkat çekicidir. S-400’ler 800 kilometreden kendisine bölgesine yaklaşan hedefleri belirleyebilen aynı anda 80 hedefe kilitlenen 400 kilometrede ve 30 kilometre yüksekliğe çıkıp hedefleri vurma kapasitesine haiz bir savunma sistemidir. Doğu Akdeniz ve Suriye’de bütün coğrafyayı koruyabilecek havadan ve karadan gelecek saldırılara karşı çok ciddi bir caydırıcı etkisi olan bir sistemdir. Türkiye’nin çıkarları ve kazanımları noktasında ve milli menfaatler noktasında çok ciddi bir avantaj elde ettiğini biliyoruz. Bu sistemi ülkemize kazandıran bütün devlet büyüklerine teşekkür ederiz” dedi.

 

KAN DÖKÜLEN HER YER TÜRK TOPRAĞIDIR

Işıkver, “Yıllarca Kandille alakalı hikâye kısmını dinledik. Günün birinde Kandil’le sancağı asmamız gerektiğini hepimiz biliyor ve istiyoruz. Pançe-1 ve Pençe harekâtı PKK’ya yönelik bir operasyondur. Kanın döküldüğü her yer vatandır. Bu devletin çocuklarının kanlarının akıtıldığı her yer vatandır. Tarih bunu bize binlerce ez ispatlamıştır. Bu operasyon hayırlı ve mübarek olsun şehitlerimizin şahadeti mübarek olsun.”dedi.