Şehre Kayıt Düşülmüştür

Bu şehir için, bu şehrin sorunlarının çözümü için mevcut potansiyellerinin harekete geçirilerek projelere kafa yoran birileri var.

Şehre Kayıt Düşülmüştür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok isim bunları zaman zaman kendi sosyal medya hesaplarından paylaşırken, bu konuları akademik bir disiplin ve metodoloji ile hazırlayıp, tüm eksi ve artılarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşan bir şehir sevdalısı Prof. Dr. Bilal Çoban.

Akademik ve siyasi kimliği yanında Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı olması sıfatıyla şehrin son 20 yılında şehre ve şehrin geleceğine dair sözü, fikri ve projesi olan Prof. Dr. Bilal Çoban, “Elazığ’ın Kurtuluş Planı” çalışmasını önce konulara, sonra da ilçelere göre haftalık periyotlarla yayınlamasının ardından bunları bir kitap haline getirdi ve basın mensuplarıyla paylaştı.

Zihni ve fikri uzun bir hazırlık süreci gerektiren ve bir emek isteyen bu çalışma ayrıca basımı maddi bir yük getirse de kitaplaştırılarak şehir tarihine not düşülmüş ve kayda geçmiş oldu.

Prof.Dr. Çoban’ın bu bilimsel hazırlığını bugünlerde değişlik partilerden aday adaylığı düşünen, şehirde bir görevde bürokrat olarak görev yapan ya da yatırımcı olarak bir sektörde var olmak isteyen iş insanlarının dikkatlice okuması gerekiyor.  

Prof.Dr. Çoban da zaten bunu istiyor, birçok siyasi ve yöneticiye bir nevi gönüllü ar-ge hizmeti veriyor olmaktan memnun gözüküyor. Çünkü o,  şehrini seviyor ve kalkınmasını istiyor.

Kaybettiği her iki yerel seçimde de kazanan rakibini ziyaret edip önce tebrik edip ardından da kendi projelerini takdim etme gibi bir olgunluk gösterip, siyasetin sığ sularında boğulmayan ve şehri için siyasi bağnazlığı aşmış bir isim olarak öne çıkan Prof.Dr. Çoban’a bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ve Prof.Dr. Bilal Çoban gibi birkaç isimden de her boyutu ile ele alınmış, dört başı mamur ve ayakları yere basan projeler bekliyoruz. Belki bu televizyonlarda konuşup ahkâm kesmekten  zordur, bir disiplin ve gayret ister ama bunu önemli mesele sadece Prof.Dr. Çoban’ın omzunda kalmasın. Birileri daha da bu  şehir için biraz yük almalı ya da yükü hafifletmeli artık.