Şehirde Grafik-Tasarımcı Yok

Binlerce gencimiz işsizliğin pençesinde kıvranır ve bu durum hem kendilerinin hem de ailelerinin psikolojini bozarken birçok sektör de eleman bulamamaktan yakınıyor.

Şehirde Grafik-Tasarımcı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleğimiz gereği özellikle başta, baskı ve reklam sektörleriyle daha yakın çalışıyoruz. Ve bu sektörün en büyük sorununun piyasa değil eleman olduğunu görüyoruz. Artık sosyal medya ve eleman arama sayfalarını geçmişler ve ilimizin saygın grafik tasarım firmaları, eleman aradıklarına dair ilanlar asmaya başlamışlar.

Son yıllarda en çok ihtiyaç duyulmasına rağmen rağbet edilip kendisini yetiştirmediği, teknolojiyi ve bilgisayarı çok sevmelerine rağmen merak edilip öğrenilmeyen alan da grafik tasarım oluyor.

Tanıdığım her bir işveren bu alanda eleman bulamamaktan yakınıyorlar. Ve sırf bundan dolayı gelen işleri reddedip farklı firmalara pasladıklarını dile getiriyorlar. Oysa son yıllarda geliştirilen özel tasarım programlarıyla grafik-tasarım yapmak oldukça kolay. Eskiden çok zor ve uğraştıran tasarım, şimdilerde çok basite indirgenmiş durumda. Yeter ki bunu öğrenmek istesin bir genç. İki haftada en kral tasarımcı olup çıkar ve paraya para demez.  Haydi gençler! Hepi topu iki hafta. Girin şu işin içine, mükemmel ve aranan bir eleman olarak hem işe hem de prestij bir mesleğe sahip olun.