Şehir Gergin, Şehir Huzursuz

İlimizde son birkaç aydan beri herkesin bildiği, duyduğu ve hatta birçoğunu gördüğü şantaj içerikli görüntü, yazışma, resim ya da farklı materyaller kol geziyor.

Şehir Gergin, Şehir Huzursuz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş insanı, bürokrat, sanayici, siyasetçi, STK Başkanı ve daha birçok meslekten bazı insanlar, bir kısmı iyi niyetlerinin, bir kısmı zafiyetlerinin bir kısmı da ferasetsizliklerinden dolayı tuzağa düşürülüyor, organize bir şekilde materyaller toplanıyor ve ardından da ilgili bazı şahıslar;  bu görüntü, ses kaydı, yazışma ve mesajları ile tehdit edilip şantaj yapılmak suretiyle konumuna göre ya para ya ihale ya da farklı taleplerde bulunuyorlar.

Bu konuyu bu şehirde başta emniyet yetkililerimiz olmak üzere bilmeyen yönetici, bürokrat, iş insanı ve vatandaş yok.

Her gün bir yeni video, ses kaydı, resim ya da yazışma ile tanış olan duyarlı ve vicdanlı kişilerin “vah vah” serzenişlerini de okuyor kahroluyoruz.

Şu an şehirdeki hemen herkesin telefonunda bu özellikte birkaç görüntü, ses kaydı, birkaç resim ya da yazışma örneği var.

Şehir adeta bu şantaj materyalleri ile kilitlenmiş durumda. Bu duruma rağmen, başta emniyet yetkilileri olmak üzere ilimiz yöneticilerinin hala harekete geçip geçmediği bilinmezken, ilerleyen günler de soruşturmaların başlaması bekleniyor. 

Belli ki bu işler bir günde olmuyor. Ortada zamana yayılı yapılan organize işlerle yürütülen bir süreç var. Ve ilginçtir bu işlerle uğraştığı ifade edilen birtakım kişilerin ismi de belirli yerlerde zikrediliyor. Bu şahısların en azından teknik takibi yapılarak izlenmeleri, görüştüğü kişiler ya da iletişimde olduğu şahıslarla irtibatları mercek altına alınabilir.

Bu konuda yapılacak birkaç operasyon ve tahkikat, benzer olayların yaşanmasının önüne geçilmesini sağlayacaktır. Eğer bu adım atılır ve gizli yapılan tahkikatla birkaç zanlı gerekli cezayı alırsa bu olaylar sona erecek ve şehir prangalarından hem de ne olduğu belli olmayan bazı şehir asalaklarından kurtulmuş olacaktır.

Bu konuda bir çağrımız da bu tuzağa bir şekilde düşenlere. Lütfen siz de emniyetin ilgili birimlerine başvurarak sizleri görüntülerle tehdit edip şantaj yapmak isteyenleri yetkililere bildirin. Yetkililerle yapacağınız özel görüşmeler zaten saklı kalacak ama siz bu işleri yapanları emniyete bildirerek bu tür olayların durmasını sağlayacaksınız.

Şehir gergin, şehir huzursuz ve adeta diken üstünde. Herkes bu tür olaylardan mustarip ve şikâyetçi. Şehrin şu an en önemli sorunu budur ve mutlaka üzerine gidilmelidir.

Zaman zaman sırf bir değerin önünü kesmek  bu işlerle ilgi ve alakası olmayan kişilere iftira atıp lekeleme ve itibarsızlaştırma gibi sebeplerle çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan bu çirkinliklere asla prim verilmemeli.