Şehidim Yusufum…

Ekim ayının ilk cumartesi gününün akşamında geldi Yusuf Ataş'ın şehadet haberi. Polis bir babanın 21 yaşındaki aslan parçası ve yiğidiydi Yusuf.

Şehidim Yusufum…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pençe Kilit Operasyonu kapsamında Kuzey Irak’ta çıkan çatışmada şehit olmuş, en yüce makamlara yelken açmıştı.

Yusuf yüzlü, Yusuf gönüllü, yüreği vatan sevgisiyle birlikte insan ve anne baba sevgisiyle dolu olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın bir vasiyeti vardı ki Elazığ’ın ve Elazığlının ne olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi ve insanları gözyaşına boğdu.

Bekar olan şehidimiz Yusuf Ataş, daha önce çekip yayınladığı videoda arkadaşlarına bakın nasıl vasiyette bulunmuştu.

 “Benim vasiyetim. Hayatta en çok istediğim şey bir kız çocuğum olsun.  Lösemili bir kız çocuğunun tüm masraflarının karşılayın. Bir de anamın babamın elini öpün, bayramlarda unutmayın” 

Bu ne duyarlılık,  kendisinden sonra bile lösemili bir kız çocuğunu düşünme ve tıpkı Yusuf Peygamberin babasına olan özlemi ve hasreti misali anne-babasının bayramlarda elinin öpülmesi vasiyeti…

Siz ne büyük bir yürek ve gönül yetiştirmişsiniz ey Yusuf’un anne ve babası. Sizin verdiğiniz değerlerle yetişen ve daha 21 yaşında bir genç iken bile ne ulvi gaye ve ülküyü gönlünde büyüten bir dev yürek, altın bir kalp yetiştirmişsiniz bu topraklarda.

Mesleğinin ilk yılında vasiyetini kaydedip bunu yayınlayacak kadar kendisini vatana, toprağa ve ülkeye adayan Yusufum! Sen rahat uyu peygamberlerin yanında. Vasiyetini duydu bu şehir ve seferber oldu. Lösemili çocuklar senin emanetin artık bu şehre. Başta LÖSEV olmak üzere ilimizin yöneticileri, vakıf ve dernekleri bu vasiyetin kendilerine yüklediği sorumluluğun bilincinde olacak. Ve her bayram da anne-babanın evi boş kalmayacak. 

Rabbin şehadetini mübarek, makamını ali,  ruhunu şad etsin Yusuf’um…  Sen şehit olurken bile bize insanlığı, yardımseverliği, anne-babaya hürmet ve saygıyı öğrettin. Şehadetinle bize eksikliklerimizi, kusurlarımızı ve yapma imkanımız olduğu halde yapmadığımız güzellikleri hatırlattın. 

Sen, şehit olur ve en güzel makamlara ulaşırken bile Yusufluğunu gösterip 21 yaşında Yusufça yol gösterdin… Komşun da Yusuf Peygamber olsun Yusufum…