Seçim Trafiği, Döviz ve Altın Fiyatlarını Yükseltecek

Nisa Yılmaz/ Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, ons altın ve dolardaki yükselişle alakalı olarak Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Seçim Trafiği, Döviz ve Altın Fiyatlarını Yükseltecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çakmakçı, İstanbul’daki yerel seçim trafiği ile altın ve döviz piyasasının yükseleceğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Ons altın dünya piyasalarına bağlı olduğundan dolayı çok fazla bir hareket yok ancak ülkemizde ise tam tersi olarak yoğun bir seçim trafiği var. Malum İstanbul seçimleri yenilenecek siyasi ortam çok gergin olduğundan dolayı dolar ve Euro fiyatlarında bir yükseliş izliyoruz dövizdeki yükseliş de altın fiyatını yükseltiyor.

“Altın Yükselişi Devam Edecek”

Çakmakçı; “Önümüzdeki günlerde ise malum S400 ve F 35 konuları da gündemde olacak. Ülkemiz de maalesef döviz ve altında yükselişini devam ettirecek görünüyor. İsrail-Filistin, ABD - İran gerginliği, ABD’nin Çin mallarına koyacağı ek gümrük vergileri ve Hindistan’daki festival de altına olan talebi artırdı. Bu nedenle fiyat yükselişleri de devam ediyor.

Vatandaşlarımız güvenli yatırım limanı olan altından hiçbir zaman uzaklaşmasın, altına yönelik yatırımlarına devam etsinler.” dedi.