Seçim Geldi

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihi tartışmalarını bitiren bir açıklamada bulundu ve 14 Mayıs'ta seçimlerin yapılacağını bir kez daha yineledi.

Seçim Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtemelen birkaç gün içinde de anayasal yetkisini kullanarak meclisi feshedip 60 günlük seçim sürecini de başlatmış olacak.

TBMM, büyük bir çoğunluğun beklediği EYT’yi de çıkararak önemli bir görev yaptı. Meclis feshedilse bile Cumhurbaşkanı Erdoğan, KHK’larla başta afet bölgesi ile ilgili kararları alacak ve yönetimde herhangi bir zafiyet oluşmayacak.

YSK’nın da seçim takvimini önümüzdeki hafta yayınlamasıyla süreç resmen de başlayacak.

Bunun ardından her siyasi parti adaylarını belirlemek amacıyla kendi takvim ve süreçlerini başlatacak ve yine bu takvim hızlı işleyecek, 10 Nisan itibarıyla da adaylar kesinleşmiş olacak.

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla  deprem sonrası siyasete verilen mola da son bulmuş olacak. Bugünden itibaren aday adaylarını yine sahalarda, açık hava reklamlarında, medyada daha sıklıkla göreceğiz.

Umarız seçim kampanyaları, depremlerde hayatlarını kaybedenlerin ve onların yakınlarının ruhlarını incitecek bir tarz ve yöntemle yapılmaz.  Sakin ve sessiz bir seçimle halkın iradesi tecelli eder ve enerjimizi seçimlere değil ülkenin yeniden ayağa kaldırılmasına harcarız.