Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

Elazığ Belediyesi, başta Malatya ve Kahramanmaraş olmak üzere afeti daha ağır yaşayan illerimize yönelik çalışmalarıyla yaraların bir an önce sarılması amacıyla hizmetlerine devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Elazığ Belediyesinin ortaya koydu özverili çalışmalarından dolayı Başkan Şerifoğulları'na teşekkür etti.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Kahramanmaraş ve Elbistan depreminden sonra Elazığ halkı yardım için seferber oldu. 24 Ocak 2020 depreminde ülkenin dört bir yanından desteklerin aktığı Elazığ, bu vefanın karşılığını göstererek deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor. 

Başta hemşerilerimiz olmak üzere, birçok kamu kurum ve kuruluşu yanında insani yardım derneklerinin bölgeye destekleri sürerken bu hizmetlerde en çok öne çıkan kurum ise Elazığ Belediyesi oldu.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

ELAZIĞ BELEDİYESİ İLK ANDAN İTİBAREN BÖLGEDE 

6 Şubatta yaşanan ilk depremin ardından Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama-kurtarma ekibi iki araç ve 10 kişilik personelle anında Malatya’ya giderek çalışmalarına başladılar. Çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkartan Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri, Malatya’daki çalışmalarına devam ediyor.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

ELAZIĞ BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ BABA-KIZI ENKAZ ALTINDAN KURTARDI

Geçtiğimiz Pazartesi günü Malatya’da yaşayan 5.6 şiddetindeki deprem sonrası anında olay yerine giderek çöken binanın enkazında kalan baba ve kızı sağ çıkartan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama-Kurtarma ekibinin başarısı ulusal medyada geniş yer buldu.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

BELEDİYE’DEN KESİNTİSİZ HİZMET 

Başta sıcak çorba olmak üzere, ekmek, su, battaniye, mont, bot, çocuk bezi gibi malzemelerle deprem bölgesine yaptığı destek ve yardımlarla yaraların sarılmasına önemli destekler veren Elazığ Belediyesi, bununla birlikte deprem bölgesine yönelik anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Elazığ Belediyesi,  halkımıza gönderdiği mesajda her evden bir battaniye kampanyası başlatmıştı. 

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

 TEMİZLİK EKİPLERİ MALATYA’DA 

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yaşanan felaketin ardından Malatya’da çalışmalara destek sağladı. Depremin hemen ardından Temizlik Hizmetleri bünyesinde ekipler oluşturuldu. Müdürlük bünyesinde oluşturulan ekipler Malatya’da temizlik çalışmalarına katkı sağladı.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRIYLA MİNİK KALPLERE DOKUNULUYOR

Elazığ Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklara yönelik kurulan Çocuk Oyun Çadırı yüzlere tebessüm olmaya devam ediyor. Depremin hemen ardından alanında uzman toplam 30 kişilik ekiple bölgeye ulaşan Elazığ Belediyesi, depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde oluşturduğu psikolojik travmanın etkilerinin azaltılması amacıyla depremzede çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor, onlara ve ailelerine psikososyal destek çalışmalarını sürdürüyor. Depremzede çocuklar kurulan oyun çadırında abileri ve ablaları eşliğinde oyunlar oynuyor, film izleyip çeşitli aktivitelere ve yarışmalara katılarak yaşadıkları zorlukları aşmaya çalışıyorlar.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRINA ZİYARETLER

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta kurulan psiko-sosyal destek çadırı özellikle çocuklar ve afetzede ailelere desteklerini sürdürürken ziyaretçilerin, de ağırlıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkan Selçuk Bayraktar, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ziyaret ederek yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

KONTEYNER KENT KURULUMUNA DESTEK 

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya'da depremzedeler için konteyner kent kurulumu da sürüyor. Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi, 11 iş makinesi ve 20 personel ile konteyner ve çadır kentlerin kurulumunun yapılacağı bölgelerin alt yapılarının hazırlanması için çalışma yürütüyor.

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

ŞERİFOĞULLARI:“YARALARI SARACAĞIZ”  

Depremin ilk gününden itibaren oluşturdukları ekiplerle deprem bölgesinde çalışmalara destek sağladıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Ekiplerimiz, depremde ağır hasar alan yapıların enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına devam ediyor. Malatya’mızı el birliği ile yeniden ayağa kaldıracağız. Konteyner ve çadır kentlerin kurulumunun yapılacağı bölgelerin alt yapılarının hazırlanması için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Gün, birlik günü. Yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya devam edeceğiz. Rabbim; ülkemize, milletimize böylesine acıları bir daha yaşatmasın.” dedi. 

Gürkan'dan Şerifoğulları'na Teşekkür

BAŞKAN GÜRKAN: “GAKGOŞ GARDAŞLARIMIZ YANIMIZDA OLDU” 

Yaşanan deprem felaketiyle birlikte Elazığ ve Malatya arasında birlik ve beraberliğin en üst noktaya çıktığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin ilk saatlerinden beri desteklerini esirgemeyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları’na teşekkür ederek şunları söyledi: “6 Şubat tarihinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 vilayetimiz ağır bir şekilde etkilenmiştir. Bu felaketle birlikte milletimizde birlik ve beraberliği en üst seviyede gördük. Özellikle depremin hemen akabinde Ankara ve Adana yolu kapandı. Sadece Elazığ yolu açıktı. Elazığlı hemşehrilerimiz Gakgoş gardaşlarımız, Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları;  gece- gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak yemek, ekmek, gıda, giyinme sevkiyatını Malatya’nın karanlık günlerinde Malatyalı hemşehrilerimize sunmuştur.”