Savcı da İsyanlarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte Merkez Bankası faizlerinin artırılmasına karşı çıkması ve buna direnmesi karşısında dövizin yükselmesini eleştirenler şimdilerde ekonomi kurmayların talepleri ve öngörüleri ile artırılan faizler sebebiyle eleştiri yapıyorlar.

Savcı da İsyanlarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın faizlerin artırılmasına şiddetle karşı çıkması ilkesel bir tutum ve bir duruştu ama ekonomi dünyası öylesine bir sistem kurmuş ki buna direnenleri döviz artışları ve ekonomik krizlerle sindirmeye çalışıyor.

Yeni kabinede ekonominin başına geçen Mehmet Şimşek, faizler konusunda alışılmış ekonomik teamüllere kapı araladı ve faizler yükseltildi.  Bununla birlikte de dövizin ateşi söndü ve stabil duruma geldi. Bu durum muhalifler tarafından eleştirilmekle birlikte Ak Parti cenahında da eleştiri alıyor.

Milletvekili adayı olmak için Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan da eleştirenler kervanına katıldı.

Bakın ne yazmış sosyal medya hesabından Savcı Sayan:  “Merkez Bankası faizi 30’a çıkarmış, bence biraz daha arttırmaları lazım 40/50 hatta %100 olsun. Sonra üreticiler üretim yapacaklarına, tarımla uğraşanlar ürün ekeceklerine paralarını bankaya yatırsınlar %40, %/50 faizle para kazansınlar. Kahvede oturup oyun oynasınlar. Keyiflerine baksınlar…

Otururken %40, %50 kazanmak varken neden çalışsınlar..

Sonrasında, Pandemi gibi bir dünya krizinde hepimiz gıdasız kalalım, üretim yapılmadığı için ürün sıkıntısı çekelim. Belki o zaman bankadaki paralarımızı gıda yerine bol bol yeriz. Elbise yerine giyeriz. Bulamadıklarımızı dışarıdan ithal ederiz. Allah bu millete yardım etsin. Haydi hayırlısı”

 Savcı Sayan çok haksız değil. Faiz üretimin önündeki en büyük engel. Risk almadan, yorulmadan ve terlemeden daha çok kazanmak varken kim riske girip alın teri akıtır ki?

Özellikle tarımsal üretim, gelecek adına çok stratejik bir alan ve bunu gören dünya zenginleri bakir ülkelerden habire arazi alıyorlar. Keşke biraz daha direnebilseydik faizlerin sabit kalmasına. Keşke düşmeseydik bu cendereye… Faizlerden fayda gelmez bu ülkeye ve insanlığa ama Şimşek ve ekibinin umarız bu zor durumdan kurtulacak planları vardır.  Yoksa bu iş OVP ile olacak şey değil.