Satan Arabada ÖTV İndirimi Olmaz 

Yakın zamanda ÖTV indirimleri beklemediklerinin altını çizen Karabulut Honda Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi KARABULUT ' Satan bir araçta ÖTV indirimi olmaz. Talep çok olunca piyasada dengeyi sağlamak için devlet ÖTV'de artışa gidiyor. Bu artışı aslında ikinci eldeki yükselişin önüne geçmek için bir hamle diyebiliriz.  Biz ÖTV indirimi beklemiyoruz aksine seçimlerden sonra ÖTV artışı bekliyorum' dedi. 

Satan Arabada ÖTV İndirimi Olmaz 

BAYİLER ARAÇ SATMIYOR ASILSIZ BİR İDDİA 

Otomotiv bayilerinin araç satmadığı yönündeki iddialara da açıklık getiren  KARABULUT “ Öyle bir şey söz konusu değil.  Her ay 50  araç gelen bir firma  elinde araçları  satmazsa 1 milyondan 50 milyon yapar. 2 ay elinde tutsa 100 milyon eder. Buna her bayinin gücü yetmez. Gelen aracın faturalandırması gerekiyor. Şirket adına kesemezsiniz bu defa 6 bin km zorunlululuğuna takılıyor. Araç stoğu yapıldığına ben inanmıyorum. Bize de her ay düzenli arabalar geliyor. Geldiği ilk hafta plazamız araçlarla dolu sonra bir hafta içinde araçları yeni sahiplerine teslim ettiğimizde plaza boş kalıyor. 

Satan Arabada ÖTV İndirimi Olmaz 

ÜRETİMDE SIKINTI YOK TALEP FAZLA 

KARABULUT “Araba üretiminde bir sıkıntı olmağını talebin çok olmasından dolayı Araba tedariğinde bir sıkıntı yok. Sürekli araçlarınız aylık olarak düzenli geliyor. Döviz kurlarındanki yükselişler ve araç fiyatlarının artmasıyla bir an önce vatandaş aracını satın almak istiyor. Talep çok fazla olduğu için yetiştiremiyoruz. Türkiye genelinde var olan bir talep sıkıntısı. Doların seyri normalleşirse ve piyasa durgunlaştığında sürecin düzeleceğini düşünüyorum. 

Satan Arabada ÖTV İndirimi Olmaz 

İKİNCİ EL SIFIRDAN DAHA PAHALI 

Sıfır araçların azlığından dolayı vatandaşlar ikinci el araçları için daha fazla istediğini kaydeden KARABULUT “ Örneğin; 900 bin TL’ye bizden aldığı otomobili 1 milyon- 1 milyon 100 binden satılığa çıkarıyor. Piyasadaki bozulmasının asıl sebeplerinden biri de bu. Bireysel müşterilerden kaynaklı bir sıkıntı. Bunu ne galericiler, ne rent a car firmaları ne de Otomotiv sektörü böyle bir şey yapmıyor. Tamamen bireysel kullanıcılardan kaynaklı bir piyasa manipülasyonu eğer bireysel müşterilerinin  önüne geçilirse bu iş çözülür” ifadelerini kullandı.