Muhalefetin Kıyameti

Siyasette 28 Mayıstan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhur ittifakı bileşenleri Türkiye Yüzyılı projelerini bir bir hayata geçirirken muhalefet partilerinde ciddi bir iç çekişme ve çatışma yaşanacak. Birçok partinin genel başkanı değişecek, hizipler oluşacak ve belki yeni partiler doğacak.

Muhalefetin Kıyameti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet ittifakı mensubu liderlerin milletvekili dahi olmaması onların etkilerini azaltacak, meclis grup  toplantılarına katılamamaktan kaynaklı bir boşluk oluşacak ve parti içinde milletvekili olan bazı isimlerin gölge genel başkanlıkları konuşulacak.

Bunlarla birlikte beş yıl muhalefette kalmanın sabrını gösteremeyen bazı milletvekillerinin Ak Parti, MHP ve YRP’ye geçmesi sürpriz olmayacak. 6’lı masanın yürüttüğü tüm projelerin iflas etmesi, genel başkanlarının da itibarını sıfırlayacağı için tüm partilerde yaşanacak liderlik yarışı, birçok liderin siyaset sahnesinden de silinmesini getirecek.

Tüm bunlar yaşarırken ve muhalefet kedi iç sorunlarıyla boğuşurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ak Parti’de yaşanan oy kayıplarının önüne geçmek için parti içinde radikal kararlar almakla birlikte yeni bakanlarla hizmetleri devam edecek. Sonuçta ülkenin her alanda kalkınma süreci aksamadan sürecek.

28 Mayıstan sonra ülkeye yeni bir hizmet heyecanı gelirken, kıyamet muhalefetin üzerinde kopacak.