Sanki Birileri Söz Vermişti!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminin ardından yeni bir mahalle olarak kurulan Güneykent Mahallesi'nde 2024 yılının başlarında başlayan Ebu Ubeyde Camisi'nin yapımı, maddi yetersizlikten dolayı durdu.

Sanki Birileri Söz Vermişti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konunun iş adamlarına iletildiğini anlatan Güneykent Muhtarı Necati Karataş, "Caminin yapımına 'destek olacağım' diyenler destek olmadı.” diyerek tepkisini göstermiş.

Güneykent Mahallesinde yapılan bu cami ile ilgili geçtiğimiz aylarda bir STK toplantısında yaşananları az çok hatırlıyoruz. Sanırız bir STK Başkanımız caminin yapılmasını üstlenmiş ve bunu kamuoyuna deklere etmişti.

Verilen sözler kamuoyunun şahadeti ve meydanın aktarımıyla olduğu için mahalle halkı da verilen sözlerin tutulduğunu görmek istiyor. Güneykent mahallesinde yapımı başlayan cami her halükarda tamamlanır. Bir yıl olmasa bile iki yılda güzel bir şaheser ortaya çıkar. Zira hayırseveri çoktur bu memleketin. Ancak önemli olan kameralar önünde yapım sözü verip daha sonra sırra kadem basanların konum ve durumu.

Hele de siz bu sözü bir camia ve kurumsal bir yapı adına vermişseniz ne yapıp edip bu sözünüzü yerine getirmeniz gerekir. Gelmezse ne olur? Hiçbir şey olmaz. Cami tamamlanır lakin söz verenlerin yüzü biraz kızarır ve etkileri sıfırlanır.