Sandık Etkileşimi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranlarının son anket sonuçlarını paylaştı.

Sandık Etkileşimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dağ, "AK Parti'nin oy oranı yüzde 42 bandında, oraya oturmuş vaziyette. Cumhurbaşkanımızın oranı da yüzde 52'lerde. İnşallah bir önceki seçimde aldığımız oydan daha yüksek bir oyla seçimi kazanacağız." demiş.

Bu tür anketler sürekli  yayınlanıyor ve bize öyle geliyor ki Ak Partili üst yöneticiler hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sonucu benimsemiş durumdalar.

Bu yaklaşımla ifade edilen şudur: “Milletvekillerimiz çok sevilmiyor, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy veren yüzde 10’luk bir kesim, sırf milletvekillerinden dolayı partimize oy vermiyor. Sakın bu yüzde 10’luk kesimin MHP seçmeni olduğu varsayılmasın zira asla böyle bir şey yok. MHP seçmeninin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tavır sergileyeceğini başka bir yazının konusu olarak önümüzdeki günlerde bu köşelerde ifade edeceğiz.

Ankette Erdoğan’ın yüzde 52 oy alacağı gibi bir sonucun rehavetine ve mutluluğuna yaslanan Ak Parti’nin bazı üst düzey yöneticileri, “Varsın milletvekili sayımız da biraz düşsün. Zaten onların varlığı yokluğu yeni sistemde çok da önemli değil. Erdoğan yeniden seçilsin gerisi tufan olsun, sorun değil” düşüncesindeler.

Oysa ağır abilerin hesap edemediği bir konu var ki anketlerde Erdoğan’a çıkan yüzde 52 oy, henüz milletvekilleri listesi belli olmadan ve seçimlerden 7 ay önce yapılmış bir anketin sonucu. Hele listeler bir açıklansın, hele halkla bile bile tartışmaya  girilsin ve eskiden olduğu gibi tepeden isim dayatılsın, bakın bu durum Erdoğan’ın oyunu da etkiliyor mu etkilemiyor mu?

Cumhurbaşkanlığı sandığını ve oyunu ciddiye almanın yolu milletvekili sandığından, dolayısıyla listesinden geçiyor. 

Tüm şehirlerde yeni yüz arayışları artık ayyuka çıkmışken, “Mevcutlarından bir tanesi bile listede olursa asla oy vermem” yemin ve kasemleri havada uçuşurken, genel merkez ağalarının  bildiğini okuması, seçmenin de bildiğini okuması sonucunu getirir ki, bunda kusur  ve hata asla vatandaşta değildir.

Siyasette madem algı olgunun önündedir, madem siyasette halkın beklentileri değerlidir, madem  siyaset halkla yapılan bir hizmet yarışıdır o zaman bunu sadece Ak Parti değil tüm partiler de ortaya koymalı ve  düşüncelerinde ne kadar samimi olduklarını göstermelidirler.