SANAYİ SİTESİNİN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLDİ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Sitede bulunan Oda üyelerini ziyaret ederek sorunlar ve beklentilerle ilgili istişarelerde bulundu

SANAYİ SİTESİNİN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Sitede bulunan Oda üyelerini ziyaret ederek sorunlar ve beklentilerle ilgili istişarelerde bulundu. Alan ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, Elazığ KSS’nin il ekonomi ve sanayinin kalbi olduğunu ifade etti.
KSS BAŞKANI ÇULHA’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Başkan Alan programına Elazığ Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığına bir süre önce seçilen Akın Çulha’yı ziyaretiyle başladı. Çulha’yı tebrik ederek başarılar dileyen Alan, “Sayın Çulha Elazığ Küçük Sanayi Sitesinde yoğun bir üye desteği alarak ve her siyasi görüşün ilgisini görerek başkanlığa seçilmiş çok değerli bir işadamıdır. İnşdigerah yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Elazığ Küçük Sanayi Sitesi’nin daha iyi yerlere gelmesi ve üyelerin beklentilerinin karşılanması noktasında önemli çalışmalar yapacaklardır. Bin 200 civarında üyesi olan Elazığ Küçük Sanayi Sitesinde Odamızın da çok sayıda üyesi bulunmaktadır. Dolayısı ile biz Sayın Çulha ile birlikte Sanayinin sorun ve beklentilerinin ilgili makamlara taşınması ve bölgenin gelişmesi noktasında el birliği ile çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyor, kendilerine bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

 

Elazığ KSS Başkanı Akın Çulha’da Başkan Alan’ın ziyaretinden ve temennilerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sayın Başkanım öncelikle bugün sizleri burada ağırladığımız için büyük bir memnuniyet duymaktayım. İfade ettiğiniz gibi çok sayıda işletmenin bulunduğu Elazığ Sanayi Sitesi’nin daha iyi noktalara gelmesi ve bölgenin ticaret hacminin yükseltilmesi noktasında işbirliği içerisinde çok güzel çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ELAZIĞ KSS İLİN ÖNEMLİ BİR DEĞERİDİR

Başkan Alan, Elazığ Küçük Sanayi Sitesinde bulunan işletmeleri de ziyaret ederek, sorun ve beklentilerini dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Başkan Alan değerlendirmesinde, “İlimizin ilk kurulan Küçük Sanayi Sitesinde bugün yaklaşık bin 200 civarında işletme ve yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edildiği ilimizin en önemli sanayi bölgesindeyiz. Elazığ Küçük Sanayi Sitesi her iş kolundaki deneyimi ve birikimi ile ilimizin en önemli güçlü yönünü oluşturan büyük bir değerdir. Ankara’nın doğusundaki en donanımlı Küçük Sanayi Sitesi burasıdır. Elazığ Küçük Sanayi Sitesinin bugünlere gelmesinde emeği olan tüm yöneticileri bir kez daha kutluyorum. Bölgedeki tüm işletmelerimize hayırlı ve bol kazanç temenni ediyorum” dedi.

 

SEKTÖREL VE MODERN SANAYİ SİTELERİNE İHTİYAÇ VAR

Küçük Sanayi Sitesi ziyaretleri kapsamında üyelerin yoğun bir şekilde dile getirerek farklı görüş ve önerilerde bulundukları Sanayi Sitesinin taşınması noktasında bir değerlendirmede bulunan Başkan Alan, “Modern şehirlerin en büyük özelliklerinden biri sektörel sanayi sitelerine sahip oluşlarıdır. Biz her platformda bunu dile getiriyoruz. Bugün Galericiler Sitemiz ilimiz imajına olumlu katkı sağlamış ve sektörün gelişimi noktasında önemli bir altyapı oluşturmuştur. Bunun gibi dört beş tane daha modern sektörel sanayi sitesine ihtiyaç vardır. Bununla birlikte bugün kapasitesini doldurmuş olan Elazığ Küçük Sanayi Sitesinin artık şehre yetmediği de ortadadır. Bunun için mutlak suretle çevre yolu üzerinde yeni bir siteye ihtiyaç vardır. Buranında mevcut işletmelerin görüş ve beklentileri alınmak suretiyle değerlendirilmesi gerekmektedir. Eğer bir taşınma söz konusu olacak ise, işletmelerimizin mağdur olmamaları ve mutlaka her işletmenin kendi değeri ölçüsünde yeni yerde değerlendirilmesi gerekmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ilimizde verdiği müjdede şehir merkezinde kalmış Küçük Sanayi Sitelerinin il dışına taşınması projesi kapsamında Elazığ’ın ülkemizdeki birkaç şehirden biri olarak pilot il seçildiğini müjdelemiştir. Şehrimizin modernleşmesi ve sanayi sitemizdeki tüm işletmelerimizin çok daha uygun koşullarda hizmet vermeleri noktasında bu önemli bir gelişmedir. Ancak, mağduriyet yaşanmaması ve Sanayi Sitesi esnafının ne istediğinin mutlaka alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

SANAYİ SİTESİ VE TÜM ÜYELERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

Sanayi Sitesinde bulunan işletmelerin sorun ve beklentilerinin dinlenmesi noktasında bundan sonraki süreçte de ziyaretlerine devam edeceğini ifade eden Başkan Alan, “Güler yüz ve büyük bir ilgiyle bizleri karşılayan tüm Sanayi Sitesi esnaflarına ve üyelerimize öncelikle kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bir talep makamı olarak her zaman üyelerinin sesi olmaya devam edecektir. Bugün bizlere gelen en fazla şikayet edilen konuların başında seslerinin ilgili makamlara duyurulmaması olduğu ifade edilmiş ve bu noktada bizim yönetimde bulunduğumuz süre içerisindeki tüm girişim ve çıkışlarımızın takdir edildiğini bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Sanayi Sitesi esnaflarına ve tüm üyelerimize Odanın var olma gerekçesinin onlar olduğunu ifade ediyoruz. Yani Üye yok ise Ticaret ve Sanayi Odalarının da varlığına gerek yok. Kuruluş amacı üyesine hizmet olan Odaların üyenin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılama odaklı çalışması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz. Bugüne kadarki tüm girişim ve çabalarımızda şahsi hiçbir faaliyetimiz olmamış, tamamen üyemiz ve bu şehrin gelişmesi noktasında hareket edilmiştir. Hizmet anlayışındaki bu duruşumuzun Sanayi Sitesi tarafından takdir görmüş olması bizleri mutlu etmiştir.”

 

SANAYİ SİTESİNE İKİNCİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU TALEBİ

Başkan Alan, ziyaretleri kapsamında kendisine iletilen önemli bir diğer konunun Elazığ’da ikinci bir araç muayene istasyonuna olan ihtiyaç olduğunu belirterek, “İlimizin batı yakasında bulunan bir araç muayene istasyonu bulunuyor. Bu istasyona giden bir araçta eksikliklerin tespit edilmesi halinde aracın mutlaka 17 km. uzaklıkta bulunan mevcut Sanayi Sitesine gelmesi gerekiyor arcın tekrar muayene istasyonuna geri dönmesi ile birlikte 34 km bir yol alması kaçınılmaz oluyor. Aynı araç için iki kez sorun tespit edilse 60 km’den daha fazla yol yapmak zorunda kalıyor. Oysa Elazığ Küçük Sanayi Sitesinde yaklaşık 17 dönüm bir hazine arsası mevcut. Burada ikinci bir araç muayene istasyonu kurulması bu şehre ve Sanayi Sitesine önemli bir hizmet olacaktır. Çünkü ilimizde tescilli araç sayısı ortalama 140 bin civarında. Bu kadar araca bir muayene istasyonunun hizmet vermesi de ayrı bir sorun oluşturuyor. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sanayi Sitesi’ne ivedi olarak yeni bir araç muayene istasyonu kurulması için gerekli adımların atılmasını talep ediyor, konunun mutlak suretle takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.