MÜFTÜ BEY LÜTFEN YARDIM EDİN

FETÖ denen sapık ve hain örgütün kanlı yüzünü 15 Temmuz gecesi acı bir şekilde gördük

MÜFTÜ BEY LÜTFEN YARDIM EDİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ denen sapık ve hain örgütün kanlı yüzünü 15 Temmuz gecesi acı bir şekilde gördük. Örgütün; cemaat, hizmet hareketi gibi kavramlarla kendisini tarif etmesinin asıl amacının hain amaçlarını kamufle etmek olduğunu geç de olsa fark ettik.

“İslami Terör” kavramı bilinçli bir şekilde Batı tarafından ifade edilmeye devam ediyor. İslam ile terörün asla yan yana gelemeyeceğini iddia etsek de, Batı halkları nezdinde İslam; korkuyu, ölümleri temsil ediyor.

İslam adına gözünü kırpmadan kafa kesen DEAŞ’lı psikopat sürüsünün İslam’a verdiği zararın tahribatını uzun yıllar silmek mümkün olmayacak. DEAŞ’ı Batı istihbarat örgütlerinin ortaya çıkardığı iddiası hakikat olsa dahi amaç hasıl olmuştur. Batılı, sıradan insan için İslam, korkulacak bir dindir.

FETÖ’nün de Batı tarafından himaye edildiği ortada. Lakin halen daha hata yapmaya devam ediyoruz. Kavramları anlamsızlaştırdığımız gibi, farkında olmadan İslam’a, İslami değerlere zarar veriyoruz.

İmam, cemaate namaz kıldıran kişi anlamına geliyor. Bir diğer anlamı ise, İslam’da mezhep kuran kişi demek.

“FETÖ imamları” dediğimizde, hain bir terör örgütü üyelerini İslami kavramlarla ifade etmeye devam ediyoruz. Unutmayalım, PKK neyse, FETÖ de odur. PKK’nın Marksist temelli bir örgüt olması terör açısından FETÖ ile aralarında bir fark yaratmıyor. Terörist, teröristtir…

FETÖ’yü anlatırken İslam’a ait kavramları kullanmamalıyız. Bu konuda hiç kimse hassasiyet göstermiyor. Terör örgütlerini anlatırken İslam’a mesafeli olan insanların bilinçaltını dini kavramları kullanarak din algısına zarar veriyoruz.

FETÖ imamı yerine örgüt sorumlusu,

Gaybubet evleri yerine hücre evi,

Mahrem imam yerine örgüt yöneticisi…

Desek daha doğru olmaz mı?

İnsanlara “terör örgütü” dediğinizde, o örgütü tanıdık kavramlarla anlatırsanız, örgütün hem gerçek yüzünü göstermiş olursunuz, hem de İslami kavramların içini boşaltmamış olursunuz.

*****

Elazığ il Müftümüz Sayın Yusuf Sarıkaya’dan ricam şu olacak…

Lütfen yukarıda açıklamaya çalıştığım konuyu Diyanet yetkililerine iletin. Bizim yerel şartlarla böylesi bir hatayı düzeltmemiz mümkün değil.

15 Temmuz gecesi 250 vatan evladını alçakça şehit edin satılık bir terör örgütü üyelerine “imam” denmesi sizleri de rahatsız etmiyor mu?

Birisi çıkıp da, namusuyla, şerefiyle görevini yerine getiren imamlarımıza “İmamlar teröristtir” dese, haklı olarak ortalığı ayağa kaldırırsınız. Ama teröristlere imam denmesinden rahatsızlık duymuyorsunuz…

*****

Son sözümüzde imam hatip lisesi mezunları derneklerine olsun…

Tamam, kabul ediyorum. Dönem sizin döneminiz. Yıldızınız parladıkça parlıyor. İmam hatip lisesi mezunu olmayana neredeyse ekmek verilmeyecek!

Siyaseten güçlüsünüz de… Mezun olduğunuz okulun başında “imam” yazıyor. Ha bire siyaset yapacağınıza, asli görevinizi yerine getirin! Mezunlarınızın itibarına sahip çıkın!

Teröristlere “imam” denmesine neden itiraz etmiyorsunuz?