Sana mı Kaldı Bu İş?

Ah şu bazı Ak Partililer ah… Kameranın, kalabalığın, coşkunun, alkışın ve mikrofonun şehvetine kapılarak bir şeyler söylerler, sonra da bir yerlerden azar işitince ya kendileri 'yanlış anlaşıldı' diyerek pişman olurlar ya da parti yetkilisi ve sözcüsü 'Kendi görüşleridir, partimizin görüşleri bu yönde değildir' diyerek konuşanı terse yatırır, beter ederler.

Sana mı Kaldı Bu İş?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benzer bir olay yine yaşandı. Başrolde yine ve tabi ki bir Ak Partili… 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı doğrultusunda Türkiye'nin 81 olan il sayısının yakın bir zamanda 100'e çıkabileceğini söyledi. Sözlerini sürdüren Demiröz, konuşmayı gerçekleştirdiği Bitlis'in Ahlat ilçesinin de il statüsüne yükseltilmesi temennisinde bulundu.

Bu açıklamadan sonra bir Ak Parti klasiği daha gerçekleşti ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ahlat'ta yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyledi.

 Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demiröz "Bugün Ahlat'ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında 'İl sayısı 100'e çıkarılacak' şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; 'Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir." dedi.

Bu düzeltme ve açıklamada gösteriyor ki Demiröz okkalı bir  fırça yemiş hem Külliyeden hem de MHP kanadından. Sana mı kalmıştı bunu açıklamak? Bak işte böyle pişman ederler… 

Ahlatlıları mutlu edeceğim diye kendisini mahcup etmekle kalmadı, il sayısının 100’e çıkartılması gibi ülke tarihinde çok önemli   bir bilgiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan  önce açıklamak gibi ciddi bir siyasi tecrübesizlik ve saygısızlık  örneği sergiledi.

Biz yine olaya, geçmişte yaklaştığımız gibi yaklaşıp, “Bu tür yeteneksiz ve bilgisiz isimler nasıl olur da Ak Parti’de Genel Başkan yardımcılığı görevlerine kadar yükselebilir” diyoruz.

Ve ekliyoruz, “Demek ki Ak Parti’de ciddi, sorumluluk sahibi, konuştuğu cümlelerin neler getirip neler götüreceğini kestiremeyen, en önemlisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan rol çalıp önemli haberleri kamuoyuna aktarmanın ne kadar yanlış olduğunun farkında bile olmayan adamlar nasıl olur en etkili konuma kadar yükselir?

Ülkemizde il sayısının 100’e çıkartılması ile ilgili elbette bir çalışma yapılabilir. Ancak  il olmayı bekleyen ilçeleri heyecanlandıracak ve ülkede ciddi bir idari reform oluşturacak bu çalışmayı da bunun hangi illeri kapsayacağını da açıklayacak tek isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

Böylesine basit bir siyasi kural, etik ve nezaketten mahrum olanlarla Ak Parti nereye kadar gidecek? Ya yetenekli kişi  yok, ya da elde olan bu kadar…