Sahalar, Spor İçindir

Ülkemizde zaman, mekân ve aktörler değişse de bilindik senaryolar değişmiyor. Ülkemizde farklılıklar üzerinden ayrıştırma ve nefret tohumu ekilerek kamplaşmalar oluşturup buradan bir kardeş kavgası devşirmek gibi senaryolar ne yazık ki bu topraklarda hem olagelmiş ve ne yazık ki ülkemizi yıkıp geçmiştir.

Sahalar, Spor İçindir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte sağ-sol, alevi sunni, laik-antilaik gibi ayrışmaların yanında Türk-Kürt ayrışması hep gündemde tutulmaya çalışıldı. Geçmişte açılan terör örgütü elebaşı  ve PKK pankartı ne kadar yanlış ve provokasyon amaçlıysa olaylı geçen Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde açılan "Beyaz Toros" ve “Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları da o kadar yanlış ve provokasyon içeren bir davranıştır.

Son aylarda sahalarda yaşanan “hükümet istifa” sloganlarının ardından bir kesimin hassas olduğu ve kabuk bağlamış yaraları yeniden kanatmak, futbol fanatizminden öte farklı ve kirli bir oyunun sahneye konmasıdır. Bu her iki uç fikir ve eylemlere karşı başta kamu kurumları ve TFF olmak üzere herkesin duyarlı olması gerekiyor. Zira sahalar ayrılık tohumlarının atıldığı mekânlar değil, centilmence yarışmaların yaşandığı alanlardır.