İyi Tornistandı

6'lı masa Cuma günü dağıldı. Hem de kavgada söylenmeyecek ithamlarla.

İyi Tornistandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına şerh koymuş ve Mansur Yavaş ya da İmamoğlu’nun adaylığını şart koşmuştu. Bu kabul görmeyince de masayı terk etmişti.

Hafta sonu karşılıklı salvolar devam etmekle birlikte arabulucular da boş durmadılar ve Akşener’i yeniden masaya oturtmayı başardılar.  Ancak Akşener iki isim ısrarından vazgeçmedi ve Yavaş ile İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcılığı şartını masaya getirdi.

Bu satırlar  yazıldığı saatlerde pazarlık devam ediyordu. Muhtemelen Akşener’in şartları ağır bulunup bir orta yol bulunacak. Zira iki gün içinde Akşener, tarih yazmak için çıktığı yolda tarih olmanın ipuçlarını gördü. Partisinden istifalar yaşandığı gibi parti tabanı, Akşener’in bu tavrını, Kılıçdaroğlu’nun kayıtsız şartsız destek olarak cezalandırmayı düşünmüştü.

İyi Parti tabanının yüzde doksanında var olan Erdoğan düşmanlığı ve nefreti, Akşener’e bağlılıktan kat ve kat fazla olduğu için taban da Akşener’i terk edip biraz da mağdur olan Kııçdaroğlu’nun etrafında kilitlenmişti.

Akşener de bu gerçeği gördü ve iyi bir tornistanla absürt taleplerle bile olsa masaya döndü. Masadan sonuç ne çıkarsa çıksın rüzgârı affetse bile artık dal kırılmıştır bir kere. Bugünden sonra bu yapı iktidar olsa bile bizleri bol kavgalı, bol restleşmeli günler bekliyor.