Sağlıkta Elazığ Farkı

İlimizin eğitim mi, sağlık mı, sanayi mi yoksa turizm şehri mi olacağına dair zaman zaman tartışmalar yaşanıyor ve değişik görüşler ortaya konuyor.

Sağlıkta Elazığ Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu özelliklerden en çok öne çıkan eğitim ve sağlık şehri olmamızdır. Fırat Üniversitesi’nin dünya ve ülkemiz adına  akademik camiada elde ettiği başarılara ilimiz sağlık kurumları da yenilerini ekliyor.

Gerek Fethi Sekin Şehir Hastanesi, gerek Fırat Üniversitesi Hastanesi ve gerekse özel hastanelerimiz sadece bölgemize değil, yurt dışından insanlarımıza  da hizmet veriyor ve bunda önemli başarılar elde ediyor.

Bunun son örneğini ilimiz sağlık sektörüne yeni bir soluk ve anlayış getiren Elazığ Mediline Hastanesi’nde gördük.

136 kilogram olan 28 yaşındaki Lena Haberlandt, tüp mide ameliyatı olmak için internette araştırma yapmış ve  Elazığ Mediline Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Genel Cerrahi Op. Dr. Fatih Erol ile iletişime geçmiş. Haberlandt, Almanya'nın Flensburg kentinden yaklaşık 4 bin kilometre uzaklıktaki Elazığ’a gelmiş ve yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda halk arasında mide küçültme olarak bilenen tüp mide ameliyatı olmuş. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyon sonrası taburcu olmuş ve memnuniyetle ilimizden ayrılmış.

Bu örnek olay da gösteriyor ki Elazığ, sağlık alanında artık bir dünya markası olma yolunda ve kararlılığında.

Tebrikler ve alkışlar, Almanya’dan hasta kabul eden ve başarılı uygulama ile hastasını sağlığına kavuşturan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fatih Erol ve Elazığ Mediline Hastanesi yönetim ve çalışanlarına.