Sağlıkçıların Promosyonu Güncellenmeli

Kamu kurumlarının, çalışanlarının maaş ve diğer haklarını ödemelerini üstlenmek amacıyla bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmaları devam ediyor.

Sağlıkçıların Promosyonu Güncellenmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda oldukça cüzi miktarlarda gerçekleştirilen maaş promosyonları ihaleleri, son aylarda bankaların kıyasıya rekabetiyle oldukça yüksek meblağlara ulaştı. 

Her kurum kendi çalışan sayıları ve sözleşme süresine göre bankalarla masaya oturuyor ve kıran kırana geçen bir pazarlıkla en yüksek teklifi veren bankada ihale kalmış oluyor.

40 bin TL’ye varan yüksek promosyon ihalelerine rağmen Elazığ İl sağlık Müdürlüğü,  6000 den fazla personeli için 5 yıl süreyle geçerli olacak maaş promosyon ihalesini geçtiğimiz mayıs ayı içinde yaptı. Beş yıl gibi uzun bir süre için 19.200 TL olarak belirlenen anlaşmada; temmuz zammı ve enflasyon farkı ile sağlık çalışanlarına son aylarda hükümet tarafından verilen ek ödemelerle bu rakam şimdiden güncelliğini yitirdi.

İlimizde en çok personeli bünyesinde barındıran İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yetkili sendikaların bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak yapılan anlaşmayı güncellemeleri yönünde çalışanlardan ciddi talepler geliyor.

Yapılan son maaş promosyon ihalelerine göre Sağlık Müdürlüğü personelinin mağduriyetinin giderilmesi noktasında hem kurum hem de sendika yetkililerinin değişen şartlara göre bir güncelleme çalışması yapmasının gerekliği ortada. Umarız ilgili banka ile yeniden masaya oturulur ve orta bir noktada buluşulur.