Alman'ın Erdoğan Hazımsızlığı

Türkiye, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine kilitlenirken Almanya basınından Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi, Erdoğan'ın yeniden adaylığını sorgulayıcı bir haber yayınladı.

Alman'ın Erdoğan Hazımsızlığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Erdoğan yeniden aday olabilir mi?" başlıklı haberde, Türkiye'de önümüzdeki 10 ay içinde seçimlerin yapılacağı anımsatıldı.

Seçimlere ilişkin usul konusunda pek çok konunun tartışıldığı savunularak, "Her şeyden önce Erdoğan'ın tekrar aday olup olamayacağı tartışılıyor." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan Haziran 2018'deki son seçimlerde AK Parti'nin yüzde 42,6 oy aldığı, Cumhur İttifakı'nın diğer bileşeni MHP'nin oy oranının yüzde 11,1 olduğu hatırlatıldı.

Yazının "Erdoğan yeniden aday olabilir mi?" başlığı bile amacı ve niyeti açık ediyor. Bu başlık, ülkemiz içindeki uzantılarına bir talimat niteliğinde. Açıkça yandaşlarına “Neden Erdoğan’ın aday olup olamayacağını tartışmaya açmıyorsunuz?” türünden hem bir azar hem de talimat. 

Görünen o ki bugünden sonra aldıkları talimatla yeni bir tartışma başlayacak. Erdoğan’ın da bu tuzağa düşecek kadar siyasi tecrübesi elbette var. Bu tartışmaları bertaraf edecek bir hamle ile yeniden adaylığı üzerinde hiçbir şaibe kalmayacak.

Asıl mesele bu konu neden Alman efendileri rahatsız ediyor. Amerika’nın gazına gelip Rusya’ya kafa tuttuğu için doğalgaz vanası kapatılan Almanya öncelikle bu kışı nasıl geçireceğini, halkını nasıl ikna edeceğini düşünsün. Terör örgütü PKK’ya her türlü lojistik desteği veren Almanya,  Türkiye’deki seçimlerle bu kadar yakından ilgileniyorsa vardır bir hikmeti.

Ne cevap vermişti İmam-ı Şafi, “Fitne zamanı Hakkı tutanları nasıl anlarız? sorusuna.  "Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür.”