Saflığın Böylesi…

Cumhurbaşkanı yurt dışı ziyaretlerinde gazetecileri uçağına alır ve gündemi değerlendirir de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bundan geri kalır mı? Ne de olsa kendisi de Cumhurbaşkanlığı hesapları yapan bir siyasetçi.

Saflığın Böylesi…

3 günlük bayram süresince Rize, Artvin ve memleketi Trabzon’a giden İmamoğlu’nun bu gezisi, Cumhurbaşkanlığı adaylığı olarak yorumlansa da ziyarette verilen mesajlardan çok, otobüste yer alan gazeteciler odak noktası oldu.
Ziyareti sırasında İmamoğlu, otobüsüyle Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Akif Beki,  Gülşah İnce ve Nagehan Alçı’yı da yanında götürdü.

Yol boyunca otobüste gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu'na; otobüste çekilen fotoğrafın sosyal medyaya düşmesi sonrası tepkiler de gecikmedi.

Özellikle otobüs içinde Nagehan Alçı'nın yer alması, Ak Partililerin tepkilerine  neden olmuş.


Bu tepkileri anlamak da çok mümkün değil. Otobüste bir zamanların anlı şanlı gazetecisi Ertuğrul Özkök’ü görmeyip Nagehan Alçı’yı görmek ve “onun ne işi var” türü bir tepki vermek saf adamların işi olsa gerek.


Nagehan Alçı’nın  belli bir hesap kitap ve menfaat karşılığı geçmişte Ak Partiye yakın bir duruş sergilemesi onu Erdoğancı yapmaz ki.  Yoksa siz öylemi sandınız? Vay garibim vay. Tam tersi dün güç Erdoğan’dan yanaydı şimdilerde belki İmamoğlu’ndan yana.Nagehan hanım aslında herkesin beklediği bir duruş sergiliyor.
Dün Ak Parti tarafındaydı şimdi sıra CHP’de.

Biz Nagehan Alçı’nın  doğru yolda olduğuna ve kendisinden beklenileni   yaptığına inanıyoruz. Asıl şaşırdığımız ise CHP otobüsüne binmeyi Nagehan Alçı’ya yakıştırmayan bazı saf Ak Partililer. Ne zaman tanıyacaksınız dost ve düşmanınızı? Hele hele bürokratlarınızı…