Evet, Elazığ Gülüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte geçtiğimiz hafta Elazığ'a gelmişti. Bakan Kurum Elazığ ziyaretinde deprem konutlarının yapıldığı alanları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmişti. Bakan Kurum, Elazığ ziyaretinin ardından paylaşımda bulundu. Elazığ ziyaretinden memnun bir şekilde ayrılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Elazığ'da Yüzler Gülüyor' notuyla sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Evet, Elazığ Gülüyor!

Bakan Murat Kurum, “Elazığ'da yüzler gülüyor. Elazığ'ın güçlü yarınları için sağlam ve güvenli yuvalarımızı kısa sürede tamamlayarak Elazığlı hemşehrilerimize teslim ettik. Rabbim; kardeşlerimize hayırla, huzurla, güle güle oturmalarını nasip eylesin” dedi.

Kurum’un yayınladığı videoyu izledik. Abdullahpaşa mahallesinde gerçekleştirilen iftar programında çekilmiş ve sadece seçilen üç hemşerimizin görüşlerine yer verilmiş.

Bu hemşerilerimiz de ortamın gerektirdiği ve seçilmiş olmanın verdiği sorumlulukla güzel cümleler kurmuşlar. Özellikle Veli Hocamızın sözleri özenle kurulmuş cümlelerden oluşuyor. 


Abdullahpaşa’da olduğu gibi birçok noktada yapılan TOKİ konutlarında yüzlerinin güldüğü hemşerilerimiz yok mu, elbette var. Yeni evlerine hem de eski evlerinin konumundan daha güzel bir konuma taşıyan hemşerilerimiz hem çok mutlu hem de çok şanslı.


Ancak eski evlerinin konumunu kaybeden, bayram günü misafirlerin başına tavan sıvası dökülen, Mustafapaşadaki konutlarda olduğu gibi daracık koridorlardan geçen  ve geçen gün yağan yağmurda terastan kovayla su boşaltan, Karşıyaka’da beton blokları dökülen  hemşerimizin yüzü gülüyor mu çok bilemedik. Bizce onlar, yayınlanan bu videoya içi sızlayarak gülüyorlardır.


Tekrar söylüyoruz. Ne hükümetin, ne Bakanın ne de siyasilerin bu konularda çok sorumluluğu yok. Yaşanan aksaklıkların tek sorumlusu öngörüsüz ve yeteneksiz bazı  inşaat mühendisleri  çalıştıran TOKİ, inşaatları denetlemeyen müşavir firmalar ve bir kurayı dahi hakkaniyetli  çekemeyen  AFAD’dır.


Bu kurumlar işlerini doğru ve düzgün yapmış olsaydı bugün tüm Elazığ gülecekti ve Bakan Kurum’a dua edecekti. Ama durum çok da iç açıcı değil, böyle biline…