Saatler 7 Ekime Ayarlı

Türkiye 31 Mart 2024'te yerel seçime gidecek. Bu ayı saymazsak 6 ay kaldı seçimlere. Ancak genel kanaat şu ki yerel seçimin startı Ak Parti'nin 7 Ekim'de yapılacak büyük kongresiyle birlikte verilecek.

Saatler 7 Ekime Ayarlı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Ekim neden önemli ve anlamlı. Anlamlı çünkü bu tarihle birlikte Ak Parti Genel Merkez kadrolarında ciddi bir değişime gidilecek. Değerli çünkü Ak Partili belediye başkan adaylarını 7 Ekim’de iş başına gelecek yeni siyasi kadro belirleyecek.

İşte bu sebeple ülke genelindeki tüm Belediye Başkan aday adaylarının gözü ve kulağı 7 Ekim kongresinde. Her aday adayı kendine yakın grup ve kliğin iş başına gelmesini arzu ediyor ve bunu bekliyor. Ak Parti MYK ve MKYK’sına son şekli Erdoğan verecek ama Genel Merkezi  sadece bir kliğin tekeline teslim etmeyeceğine dair görüşler var. 

Ak Parti’nin 7 Ekim’den sonra bu ekol ya da şu kliğin eline geçmemesi adına denge politikası uygulanacak.Milli Görüş’ün ağırlığı olmakla birlikte farklı ekol ve düşüncelerin de temsil edileceği Ak Parti’de en kritik görev,  herkesin “acaba kim olacak?” diye beklediği görev teşkilat başkanlığı.

Mustafa Ataş ile başlayan ve Erkan Kandemir ile devam eden geleneğin devam edip etmeyeceğine dair değişik görüşler olsa da Kandemir’in görevine devam edeceğine dair görüşler daha ağır basıyor. Ancak Kandemir’in oldukça yıprandığı ve bu sebeple kesin değişeceğine dair görüşler de yok değil.

Kısaca bugünlerde herkes nefesini tutmuş 7 Ekim akşamı yayınlanacak Ak Parti Genel Merkez listesine odaklanmış durumda.  Ve son günlerde herkesin ağzından düşmeyen tek cümle; “7 Ekim listesini görüp size hangi ismin Belediye başkan adayını söyleyeyim” cümlesi olmuş durumda. 

O zaman biz de bu modaya uyup diyelim ki “8 Ekim’de  Belediye Başkan adayını açıklıyoruz” Çok mu iddialı oldu yoksa?