Saadet, Milli Görüş Gömleğini Çıkardı mı?

Millet İttifakı'nın saatler süren aday toplantısı sırasında Saadet Partisi Genel Merkezi'nin önü adeta mahşer yeri gibiydi. Kalabalık bir topluluğun adayın açıklanmasını beklediği anlarda 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve  'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attığı görüntüler, sosyal medyada büyük ses getirirken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın basın danışmanı Şerif Varol  Twitter hesabından 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan vatandaşların görüntülerini paylaşarak, 'Milli Görüşçüler, Cennet mekan Erbakan Hocamızın Genel başkanı olarak vefat ettiği Saadet Partisi önünde hem de Berat gecesi bu utancı yaşatanları asla unutmayın. Ve şunu da unutmayın Milli Görüş'ün tek temsilcisi, başında bir Erbakan'ın olduğu Yeniden Refah Partisi'dir' ifadelerini kullandı.

Saadet, Milli Görüş Gömleğini Çıkardı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benzer bir olaya da bizler şahitlik ettik. Milli görüş geleneğinden gelen ve son 20 yılda yapılan birçok milletvekili seçimlerinde Saadet Partisine oy veren ancak bu seçimlerde oyunu milletvekilinde yine Saadet, Cumhurbaşkanlığında Erdoğan lehine kullanacak olan bir dostumuzun beyanlarına kulak verelim. Bakın neler söylüyordu arkadaşımız:

“Ben, sırf İslami endişe ve Saadet partisinin sürekli  gündeme getirdiği manevi endişelerden dolayı İslam’a yönelik herhangi bir aleni düşmanlığı olmamasına rağmen Erdoğan’a oy verirken elim titriyor ve manevi vebalini düşünüyorken, Saadet Partililerin Erbakan hocamıza ve İslam’a yapmadıkları zülüm ve hakaret kalmayan çevrelerin sloganlarını içlerine sindirmelerine çok üzüldüm. Seçimlerde kimin kazanacağı çok önemli değil ama Saadetçi arkadaşların içine düştükleri bu duruma kendileri adına üzüldüm.”

Arkadaşımızın üzüntüyle dile getirdiği görüşleri bunlar. Kendisi Erdoğan’a oy verirken manevi mesuliyetini düşünüyor ancak Saadetçilerin Erdoğan gitsin kim gelirse gelsin modunda olmaları, Milli Görüş adına bir kazanım mı kayıp mı seçim zamanı görülecek. Umarız arkadaşımız yanılır ve ülke bu günleri aramaz.