Saadet'e Yeni Başkan

CHP ve İYİ Parti'deki Genel Başkanlık koltuğunun değişmesinin ardından sıra Saadet Partisi'ne geldi. 30 Haziran'da Ankara'da yapılacak kongreye Temel Karamollaoğlu aday olmayacak.

Saadet'e Yeni Başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimli Büyük Genel Kongre öncesi parti için yapılan toplantılar ve temayül yoklamaları sonucu Genel Başkanlık için bazı isimler öne çıkmaya başladı. Saadet Partisi'nin 'Değişim ve Genişleme Kongresi' olarak tanımladığı kongrede, Karamollaoğlu'nun yerine geçecek aday eğilim yoklaması ile belirlenecek.

Belirlenen isimler arasından ortak bir Genel Başkan adayı gösterilmesi için Genel İdare Kurulu ve İl Başkanları Toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda 5 isim öne çıktı.

İşte öne çıkan 5 isim;

Birol Aydın - Saadet Partisi Parti Sözcüsü ve  İstanbul Milletvekili

Fatih Aydın - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı

Mesut Doğan - Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili

Ömer Abdullah Ayhan - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı

Mahmut Arıkan - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili

Bu isimlerin hemen hepsi de partiye yeni bir heyecan ve sinerji katacak potansiyele sahip. Hangi isim gelirse gelsin parti tabanında bir hareketlenme yaşatacak. Ancak Parti kaybettiği seçmenle yeni seçmen kazanma noktasında kim gelirse gelsin bir atılım yaşayamayacak.

Temel Karamollaoğlu belki iyi niyetli çalışmalar yaptı, belki ülkesinin çıkarlarını düşünen adımlar attı ama 6’lı masa görüşmeleri  sırasında Saadet Partisi Genel Merkezi önünde CHP’lilerin attığı sloganlar bu partinin tabanında ciddi yaralar açtı.

Bu yaraların sarılması çok mümkün değil. Öyle zamanla kapanacak yaralar da değil bunlar. Görünen o ki milli görüş damarı bundan böyle Yeniden Refah ile yaşamaya devam edecek. Ancak Fatih Erbakan da bu sorumluluğu ve misyonu uzun süre taşıyacak bir siyasi liderlik vasfını göremiyoruz.

İyi Parti gibi YRP’de Ak Parti’ye alternatif görülenler tarafından bir dönem köpürtülecek, Fatih Erbakan bu ağırlığı taşıyamadığı için parti yeniden düşüşe geçecek.  Yeni dönem sanki biraz da Yavuz Ağıralioğlu’na yarayacak gibi.