Her Yer Kavga!

Birkaç günden beri Elazığ haber sitelerinde kadınların kavgalarını veren haberlere denk geliyoruz. Biri Cumhuriyet Mahallesinde genç kızlar arasın da sokakta, diğeri de her yaştan kadının karıştığı Harput Belediye otobüsünde yaşanan kavgaların görüntüleri de boy boy yer aldı sitelerde.

Her Yer Kavga!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her iki kavganın sebebi de bilinmiyor. Kadınları sokak ortası ya da toplu ulaşım araçlarında saç-baş yolmalı, ağır hakaret ve küfürlü kavgaya iten sebep ne olabilir bilmiyoruz ama biraz araştırılınca aslında çok da ciddi mesele olmadığı görülecektir.

İnsanlarımız son yıllarda birçok sebebin tetiklemesiyle oldukça gergin, kaygılı ve depresif bir ruh haliyle yaşıyorlar. Ekonomi başta olmak üzere ailevi, arkadaş çevresi, iş yerinde yaşanan olumsuzluklar, toplumun baskısı ve daha birçok sebeple gerilip yüklenen insanlar küçük bir kıvılcımla alev alıp kavgaya tutuşabiliyorlar. Sonuçta da işte böyle görüntüler ortaya çıkıyor.

Kaygılı toplum ve insanlarda sıklıkla görülen bu tür davranış bozuklukları ve kavgaların önlenmesi amacıyla öfke kontrolü ve duyguların yönetilmesine yönelik ilgili kurumların sıklıkla eğitici faaliyetlerde bulunmaları lazım.

Bununla birlikte basın yayın organlarında özellikle de televizyon ve sosyal medya sitelerinde sıklıkla uzman görüşlerine yer verilip bu tür olayların yaşanmaması adına önleyici çalışmalar yapılmasında fayda var.

Yoksa bugün otobüslerde yaşanan vakaların alışveriş mağazalarına hatta aynı araçla seyahat eden iki can arasında yaşanmasına da şaşırmamak lazım.  Sekinet dostlar sekinet… Hem bayanlara hem de baylara sekinet…