Resmi Üye Sayıları Yayımlandı, Memur-Sen'in Yetkisi Bir Kez Daha Tescillendi

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü nüshasında yayınlandı. 2023 yılına ilişkin Resmi tebliğe göre Memur-Sen ve bağlı sendikalar bir kez daha yetkili unvanını korudu.

Resmi Üye Sayıları Yayımlandı, Memur-Sen'in Yetkisi Bir Kez Daha Tescillendi

Sendika üye sayılarına ilişkin tebliğ; Memur-Sen’in, bağlı sendikalarının üyelerinin toplamı üzerinden 1 milyon 35 bin 278 üye sayısıyla, “En fazla üyeye sahip konfederasyon”, “yetkili konfederasyon” sıfatlarını koruduğunu, örgütlü güç noktasında zirvede bulunma istikrarını sürdürdüğünü, sendikal mücadele zemininde kamu görevlilerinin güven duyduğu ve güç verdiği emek örgütü olma itibarının sahibi olduğunu bir kez daha tescillemiştir. 

KAMU ÇALIŞANLARININ YARISINDAN FAZLASI MEMUR-SEN'E ÜYE

Kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı %74,54 ile en yüksek seviyeye ulaşırken sendikalı kamu görevlisi sayısı 2 milyon 13 bin 644 oldu. 1 milyon 35 bin 278 üye sayısıyla Memur-Sen sendikalı kamu çalışanlarının yarısından fazlasını bünyesinde barındırarak yetkide istikrarın, sendikacılıkta İtibarın adresi olduğunu bir kez daha gösterdi. 

2023 yılı verileriyle kamu görevlileri sendikacılığında Türkiye'nin en büyük, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olmak onurunu Memur-Sen’in bir kez daha yaşamasının arkasındaki en büyük güç; hizmet kollarında, hizmet koluna dahil kurum ve kuruluşlarda, o hizmet kolunda görev yapan kamu görevlilerinin nezdinde “yetkili sendika” sıfatını gereklerini bihakkın yerine getirerek “toplu sözleşme masasını”, akademik hizmet sendikacılığı” sahnesine ve “kamu görevlilerine kazanım üretecek nitelikli gayret” zeminine dönüştüren “Memur-Sen’e bağlı sendika olmak” vasfının da hakkını veren on bir sendikadır.