Ramazan Ayının Özel Tatlısı 'Güllaç'

Güllaç satışlarının geçen yıla oranla biraz durgun geçtiğini belirten Sim City'den  Sabri ÇAĞLAR, 'Güllaça rağbet  bu yıl biraz da

Ramazan Ayının Özel Tatlısı 'Güllaç'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güllaç satışlarının geçen yıla oranla biraz durgun geçtiğini belirten Sim City’den  Sabri ÇAĞLAR, “Güllaça rağbet  bu yıl biraz daha az, geçen yıl daha iyiydi. Bunun en önemli nedenini havaların serin geçmesine bağlıyoruz. Şuan şerbetli tatlılardan daha fazla satıyoruz.  Sıcaklıklar arttıkça daha hafif olduğu için güllaç satışlarımızda artacaktır” dedi.

Güllacın sadece ramazana özel bir tatlı olduğunu ifade eden ÇAĞLAR,  güllacın kilogram fiyatında bir değişiklik yapmadıklarını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kilosunu 15 liradan sattıklarını söyledi. 

Güllaç Nasıl Yapılır ?

Malzemeler :

10 yaprak güllaçlık yufka, 1 buçuk litre süt, 2 su bardağı şeker, vanilya, 2 yemek kaşığı gül suyu,  çekilmiş ceviz ya da fındık

Süslemek İçin:

File fıstık, ceviz, nar taneleri, kiraz,vişne

 

Süt, şeker ve vanilya tencereye boşaltılarak şekerler eriyinceye kadar ısıtılır ve isteğe bağlı olarak iki yemek kaşığı gül suyu ilave edilir.  Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyulur. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökülür ve daha sonra çekilmiş ceviz ya da fındık serpiştirilir. Bu işlem tepsiye bırakılan her yufka yaprağından sonra tekrar edilir. En üste gelecek güllaç yaprağının kırık olmamasına özen gösterilmelidir.  Yufkalar tepsiye dizildikten sonra sütün geri kalanını da güllacın üzerine tamamen boşaltılır ve beklemeye bırakılır.  Güllaç yapraklarının her tarafına sütün değmesi sağlanır. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis yapmadan önce güllacın üzeri, nar taneleri, kiraz ya da ceviz ile süslenebilir.