FIRINCILARIN ZORLU RAMAZAN MESAİSİ

 Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi, ekmek ve pide üretimi yapan fırıncıların zorlu mesai yapmalarına sebep oluyor

FIRINCILARIN ZORLU RAMAZAN MESAİSİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi, ekmek ve pide üretimi yapan fırıncıların zorlu mesai yapmalarına sebep oluyor. Hava sıcaklığının 35 dereceye kadar çıktığı Elazığ'da ekmek ve pide ustaları 250 derece sıcaklığa ulaşan fırının karşısında zor koşullara rağmen çalışıyor. Pide mesaileri sabah 09.00'da başlıyor. 
 

Fırıncılar yaptığı açıklamada;’’Unu, susamı farklıdır. Yoğrulmasından tutun pişirilmesine kadar emek isteyen bir şey. Pide fiyatı geçen seneyle aynı.  Bu sene de diğer senelerde olduğu gibi pideye olan ilgi fazla. Bir pide iki ekmek gibidir. Yaklaşık olarak bin 500 ile 2 bin pide satılıyor. Vatandaşların pide kuyruğuna girmesi farklı bir heyecan. Bir pide için yarım saat, bir saat sıra bekleyenler oluyor. Sırada oluşları bile onlara bir zevk veriyor. Bizdeki telaş da onlara pide yetiştirme telaşı." 

 
Sadece iftar saatindeki tepsi ile biber ve patlıcanlardan dolayı fırıncılar isyan ediyor.Öyle ki, fırıncılar tepsi, biber ve patlıcan pişirmekten ekmek yapamadıklarını söylüyor.

Vatandaşlardan bu konuda anlayış bekleyen fırıncı esnafı, iftar saatinde yaşanan yoğunluğun göz önünde bulundurularak vatandaşların hassas davranmasını istiyor.