Rakip Üzerinden Sendika Yarışları

Üyelerinin çalışma şartları ve özlük haklarını iliştirmek üzere kurulan memur sendikalarında yaşanan başkanlık yarışları ilginç tartışmalara sahne oluyor.

Rakip Üzerinden Sendika Yarışları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mart Tıp bayramını kutladığımız bugünlerde sağlık çalışanlarının sendikaları, bu özel günü kutlamakla birlikte kendi tabanlarına “samimiyet” mesajı vermekten de geri durmuyorlar.

Yazılıp çizilenlerden anlıyoruz ki Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’in yakın zamanda il kongresi var. Ve yine yazılanlardan anlıyoruz ki adaylardan biri, rakip olan Kamusen’in Türk Sağlık Sen üyelerinden hatır gönülle üç aylığına istifa ettirip kendi sendikasına üye yapmak gibi bir gayretin içindeymiş.

Tabi bundan her iki tarafın da duyarlı insanları rahatsız olmuş.

Geçmişte Memursen’e bağlı Sağlık-Sen şube başkanlığını yapan Mehmet Karataş, bu duruma tepki göstererek sosyal medya hesabından; “Taşıma suyla değirmen dönmez…” sitemini dile getirdi.

Kamusen’a bağlı Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Reşit Kılıç da kendi sosyal medya hesabından, istifa edip de Memursen’e üç aylığına geçen üyelerine tepki gösterdi:
İşte o paylaşım: 

“Sağlık sen Elazığ şubesinin seçimine hiç bir şekilde müdahil değiliz. Ancak bazı adaylar üyelerimizi ahlaksızca 3 aylık istifa ettirerek kendilerine destek aramaktadırlar. 2000 üyesi olan sendikanın başkan adayları kendi üyelerine güvenmemekte dışardan destek aramaktadırlar. Sendikamızın üyelerinin de böyle teklifleri reddetmelerini bekler saygılar sunarız.”

Bu paylaşımlardan da anlaşılacağı gibi sendika seçimlerine rakip sendika üyelerinin gölgesi ve desteği düşmüş. 

Kendi sendika üyelerine güvenmeyip, sırf seçimi kazanmak adına karşı saftan üye devşirmeye çalışmak, kendine güvensizlik gibi, temsil ettiği misyona ve hak mücadelesine ihanettir.

Bir seçime kendi ismi, kendi projeleri ve kendi öz üyeleriyle girip kaybetmek, devşirme üyelerle seçim kazanmaktan daha onurlu ve daha anlamlı bir duruştur.