Rahmetinle Gel Ey Ramazan!

On bir ayın sultanı Ramazanın ilk teravih namazı, cuma akşamı iki yıl sonra camilerde cemaatle kılınacak. Ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve cumartesi günü ilk iftar yapılacak. İlk günün iftar saati ise 18.54. Gıda ürün fiyatlarının aşırı yüksek olması ise bu ramazanın geçmiş yıllardaki zengin ramazan sofralarından uzak bir ramazan yaşanmasına sebep olacak.

Rahmetinle Gel Ey Ramazan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

On bir ayın Sultanı Ramazan Ayı nedeniyle Elazığ’da hazırlıklar tamamlandı. Elazığ Belediyesi olmak üzere bir çok ilgili kurumlar hazırlıklarını tamamladı ve Ramazan ruhunu coşkuyla harmanlayan, şehrin manevi atmosferini güçlendiren Ramazan ayının maneviyatına uygun etkinliklerini ve programlarını açıkladı. 

BELEDİYE’DEN ÖNEMLİ ETKİNLİK
Ramazan ayının manevi iklimini geniş kitlelerle buluşturulması maksadıyla ilk olarak Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri düzenliyor. 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak etkinliklerde geniş kitlelerin büyük beğenisini kazanan sanatçıların konserleri, ilim ve edebiyat dünyamızın değerli isimlerinin katılacağı söyleşilerin yanı sıra Karagöz-Hacivat, Rafadan Tayfa tiyatro gösterileri yer alacak. Ramazan ayı süresince açık olacak Ramazan Çarşısı da Elazığlıların buluşma adresi olacak.

Rahmetinle Gel Ey Ramazan!

İLK GÜN SAHNESİ ABDURRAHMAN ÖNÜL’DE  
Elazığ Belediyesi’nin birlik ve beraberliği güçlendiren, Ramazan ruhunu coşkuyla harmanlayan, şehrin manevi atmosferini güçlendiren Ramazan programları Abdurrahman Önül konseriyle başlıyor. 2 Nisan’da başlayacak Ramazan etkinliklerinin ilk gününde, Türkiye ve Avrupa'da albümü en çok satan ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül birbirinden güzel ezgi ve ilahilerle Elazığlılarla buluşacak.

Rahmetinle Gel Ey Ramazan!

PAZAR GÜNÜ, UĞUR IŞILAK GÜNÜ
Ramazanın ikinci günü ise ünlü sanatçı Uğur Işılak Elazığlılarla buluşacak. En son Kültürpark’ın açılış töreninde konser veren Işılak ile Elazığlıların hasreti Pazar günü Fuar ve Kongre Merkezinde son bulacak.

OTOBÜS SAATLERİNDE RAMAZAN DÜZENLEMESİ 
Elazığ Belediyesi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte toplu taşıma araçlarının sefer saatlerini yeniden düzenledi. 

Bu kapsamda şehir içi güzergâhlarda iftardan önce son sefer saat 18.00 de yapılacak, iftardan sonra ise saat 20.00 de seferler tekrar başlayacak.

Rahmetinle Gel Ey Ramazan!

CAMİLER, TERAVİHLE YENİDEN BULUŞUYOR
Salgın hastalık sebebiyle iki yıl aradan sonra bu yıl teravih namazlarının camilerde cemaatle birlikte kılınacağının açıklanmasının ardından Elazığ İl Müftülüğü de çalışmalarını tamamladı. 

Elazığ’daki camiler de hazırlıklarını tamamlayan İl Müftülüğü, hatimle teravih namazı kılınacak camileri de açıkladı. 

DÖRT CAMİDE HATİMLE TERAVİH
Bu ramazanda ilimizde dört camide Hatimle teravih namazı kılınacak.  Bunlar; İmam-ı Azam Camii, Nailbey Camii, İhsaniye Camii, Evliya Mescidi.

RAMAZAN MESAJLARI
Mübarek Ramazan ayının  gelmesi ile birlikte Elazığ’da siyasiler, STK’lar ve bir çok  kurumdan da açıklamalar yapıldı. 

İşte o açıklamalardan bazıları; 

ŞERİFOĞULLARI: “ RAMAZANA ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ” 
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Rahmet, merhamet ve mağfiret ayının tüm İslam alemi, milletimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Rahmetinle Gel Ey Ramazan!

AYDIN:“ RAMAZAN AYINI COŞKULU BİR ŞEKİLDE GEÇİRMELİYİZ” 
Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın ise bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karar gereği Teravih Namazlarının camilerde kılınacağını belirterek; ”Tatbikî Ramazan ayını teravih namazlarını camide cemaatle kılacağımız için mutluyuz. Ramazan ayını coşkulu bir şekilde geçirmeliyiz. Kur’an okuyacak ve Kur’an’ın manasının anlaşılması yönünde çalışmalar yapacağız.”dedi.

YILDIRIM: " GÖNÜLLERİMİZE FERAHLIK VE HUZUR GETİRSİN”
AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da Ramazan ayının başlayacak olması sebebiyle bir mesaj yayımladı. 

Mesajında, "Rabbimizin lütfuyla rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizleri yeniden bu mübarek zamana kavuşturduğu için Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd ediyoruz. Şifa ve rahmet ayı Ramazanın, gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyor, Elazığlı vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum."

GÖKTAŞ:“ HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM” 
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yayınladığı Ramazan ayı mesajında şunları dile getirdi: “İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız. Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.”

ARSLAN:“RAMAZAN YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA AYIDIR” 
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Ramazan ayının milli birlik ve beraberliğin zirve yaptığı günler olduğunu belirterek “Allah’a olan kulluk şuurunun derinden hissedildiği, milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı Ramazan ayı, İslam alemine  ve tüm hemşerilerimize kutlu olsun” dedi.