Rahat Olun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOKİ temel atma ve iftar programı sebebiyle ilimize gelmesi, seçim sürecine denk geldiği için seçmenler kadar aday adaylarını da heyecanlandırdı.

Rahat Olun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Parti teşkilatı, Erdoğan’ın zaten geç bir saatte ilimize geleceğini ve programların yetişemeyeceği  öngörüsü ile havaalanında zaman kaybedilmemesi adına bir format ortaya koydu. Az sayıda bir karşılama ekibi oluşturan valilik, süreden kazanmak için karşılama ekibinin dar kapsamda tutulması yönünde Ak Parti’ye gerekli bilgiyi verdi.

Parti de hem ana kademelere hem yönetim kurullarına hem de aday adaylarına mesaj çekerek havaalanı yerine program alanında ve halkın içinde olmaları yönünde mesaj çekti.

Ancak aday adayı olan bazı isimler, bu konumlarından öte ülkemize ve şehrimize üst düzey bürokrat, Belediye başkanı ve iş insanı olarak hizmet etmiş ve öteden beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özel hukuku olan, kendisinden bizzat ödüller alan bu özel hukuka dayalı olarak havaalanındaki karşılamada bulundular.  

Erdoğan’ı havaalanında karşılayan dört aday adayının olduğunu ve bunların hiç birinin bunu bir öne çıkma vesilesi yapıp, aday adaylığı sürecine katkı sunması adına yapmadığını tüm kamuoyu bilir ve buna inanır. Çünkü bu isimler, bulundukları görevler, yaptıkları hizmetler ve başarılarıyla kendilerini ispatlamış,  bu tür öne çıkmalara ihtiyaç duymayan saygın isimlerdir.

Bu dört isimden üçünün aday adaylı kimliği yerine Erdoğan ile geçmişe dayalı dostlukları sebebiyle alanda bulunmalarının da  bir aday adayının çok daha üst bir bürokrat tarafından bizzat Erdoğan’a takdim edilmesinin de aday listelerini etkileyecek ve Erdoğan’ın kararını değiştirecek bir olay olmadığını herkes biliyor. 

Aday adaylarının içi rahat olsun. Kimsenin rol çaldığı ve bu gibi tavırlarla listeye girme gibi bir basitlik içine girdiği yok.  

Yetkili kurullar aday adaylarının özelliklerini, siyasi potansiyellerini ve halktaki karşılıklarına bakarak değerlendirme yapıyor. Erdoğan’ın da önüne gelecek listeye, “Bu beni karşılamıştı o zaman listeye koyalım” gibi bir kriteri ve anlayışı asla yok. Hatta çok göze batıp kendini paralayanlara bir alerjisinin olduğunu da söyleyebiliriz. Rahat olun rahat…