Prof. Dr. Polat aday mı?

Haziran 2023'te yapılacak seçimlerde ilimiz bürokratlarının, olası bir hükümet değişikliğini hesap edip boşa düşmemek ve kendilerini tehlikeye atmama adına aday adayı olmakta çekingen davrandıklarını sık sık yazıyoruz.

Prof. Dr. Polat aday mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tavır ve davranışları, ziyaret ve birçok çevreye girme ve bulunma gayreti, görevini yaparken bile siyasi hesaplar içinde olduğu oldukça belli olan  birkaç bürokratımız var ama bunlar da hem mevcut siyasi aktörlerden  çekindikleri hem de kendilerinde böyle bir cesaret bulmadıkları için net bir tavır ve beyan ortaya koyamıyorlar.

Bugünlerde bazı il müdürlerinin çalışmaları yerinde inceleme ve bunu medyaya servis etmede gözle görülür bir yoğunluk yaşanınca ister istemez bürokratların karar verme  aşamasına geldikleri gibi bir fikir oluştu bizlerde.

Bu isimlerden biri de İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat. İl müdürümüz geçmişte çok da ilgi duymadığı ve kendi haline bıraktığı kendi kurumunun inşaat çalışmalarını ve hizmetlerini yerinde inceliyor, açıklamalarda bulunuyor ve şehre sağlık alanında yaptıkları hizmetleri anlatıyor. Elbette her Türk vatandaşı gibi sayın müdürümüz de milletvekili olmak gibi bir hakka sahip. Elbette şehre hekim olarak ve idareci olarak hizmet etmenin sonunda siyaset gibi bir alana geçmeyi düşünmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Başarılı çalışmalarla göz dolduran ve her kesimden özel dostlukları bulunan, göreve atanmasıyla birlikte Fethi Sekin Şehir hastanesinin hizmetlerini şaha kaldıran Prof. Dr. Erol Keleş’ten sonra siyasi konjonktürün kendisinin davet ettiği bir profesörümüzün daha olması kaliteyi yükseltir ve  belki şehir için çok hizmete vesile olur.