Çelenk Sun, Haber Olsun!

Milli bayramlarda Atatürk anıtına çelenk konması ve törenlerin bununla başlaması gibi bir devlet geleneğimiz var.

Çelenk Sun, Haber Olsun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde de kamu kurumları gibi protokol listesinde yer alan siyasi partilerin anıta çelen sunması gibi bir teamülleri var ve bunu aksatmadan devam ettiriyorlar.

Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler de bu teamül gereği çelenk koyma işlemini mümkün mertebe sürdürüyorlar. Ancak bunun bir haber değeri taşamadığını rutin bir uygulama olduğu için haber yapma gereği duymuyorlar.

Bu geleneğe rağmen İyi Parti İl Başkanlığı, her milli bayramda çelenk koyuyor ve bunu basına haber olarak servis ediyor.

Yanlış anlaşılmasın çelenk konulmasın gibi bir iddiamız yok. Elbette protokol listesinde var olan kurum ve siyasi partilerin böyle bir uygulamayı devam ettirmeleri oldukça doğal ve doğru bir şey.

Bu doğruluğuna rağmen bir siyasi parti bu rutini, haber değeri olan bir faaliyet olarak görmüş ve servis etmişse, bu siyasi partinin başka bir faaliyeti olmadığı gibi bir itiraf da ortaya çıkmış olmuyor mu?

Oysa yedi ay sonra ciddi bir seçim var. Birçok parti sahada harıl harıl çalışırken, çok sayıda parti yönetim kurulu üyesiyle buluşurken, çelenk sunulması ve bunun da haber olarak servis edilmesi, bu partinin sahalara çok da çıkamadığı gibi bir yorumu getirse de biz buna da çok inanmayız.

Çelenk sunulsun, törene katılım sağlansın ama bunun il başkanlığının yaptığı siyasi bir faaliyet  ve çalışma gibi sunulması, trendi yükselen bir partiyle birlikte düşünüldüğünde çok da mütenasip bir teşkilatçılık gibi gözükmüyor.