Prof.Dr.Çoban'dan 'Ulaşım'da Kurtuluş Planı'

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban '2023 Türkiye, 2034 Elazığ' sloganıyla 10 sektörde hazırladıkları projelerini paylaşmaya devam ediyor. Her hafta bir sektör ile ilgili projelerini paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bu haftaki çalışmalarında Elazığ'ı Ulaşım ve Lojistik olarak ele aldıklarını söyledi.

Prof.Dr.Çoban'dan 'Ulaşım'da Kurtuluş Planı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaşımın bir şehrin kalkınmasında olmazsa olmazlardan biri olduğunu ifade eden HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban Karayolları Bölge müdürlüğünün de Elazığ’da olmasının önemine dikkat çekerek Elazığ İl sınırlarında 311 km Devlet Yolu, 449 km ise şehir yolu olmak üzere toplamda 760 km yol ağına sahip olduğunu belirtti.

Elazığ’ın Doğu ile Batıyı, Güney ile Kuzeyi birbirine bağlayan ve stratejik bir konumda olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban,kısa süre önce hizmete açılan Kömürhan Köprüsüne ek olarak Pertek Köprüsünün yapılması halinde şehrin liman illerini de bir birine bağlayarak Akdeniz’den Karadenize hatta Belarus’a kadar ciddi bir ticaret yolu olabileceğini söyledi.
Tarihteki İpek ve Baharat yolunun da eski bir medeniyet merkezi olan Elazığ’dan geçtiğini hatırlatan Başkan Çoban şehir sınırlarında 72 km’lik demiryolunun bulunduğu da ifade ederek Elazığ’a ait bir Ulaşım master Planının olduğunu da söyledi.

Bu Master planına göre şehrin Doğu-Batı iletişim ve ulaşım yönünde seyrettiğini söyleyen Başkan Çoban kentte Kuzey-Güney yol bağlantılarının da yok denecek kadar az olduğunu ifade etti. 

Bu durumun da olumsuzluklarına dikkat çeken Başkan Çoban, Ulaşım ve Lojistik Şehri Elazığ coğrafi konum olarak da Güneydoğuyu Karadeniz’e, Doğu Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan bir kavşak şehri olduğu için çok daha farklı önemlere haizdir dedi.