Prof. Dr. Açık'ın Kayıp Oyları

14 Mayıs seçimleri hem ülkemiz hem de ilimizde önemli sonuçlar getirdi. 

Prof. Dr. Açık'ın Kayıp Oyları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkımız milli iradesini sandığa tam olarak yansıtabildi mi yoksa bunun önünde  engeller var mıydı sorusu önümüzde duruyor. Halkın, sandıkta kendi iradesinin yansımasına engel ne olabilir gibi bir soru da elbette sorulabilir. 

Geçmişten bugüne ilimizde önemli yatırımlar yapan ve sosyal sorumluluk projeleriyle binlerce kişinin hayatına dokunan Prof. Dr. Yasemin Açık’ın bağımsız aday olması ve seçim sonuçları açıklandığında 15 bine yakın oyun geçersiz sayılması bu görüşü teyit eden somut bir olayı  ortaya koyuyor.
Bağımsız adaylar yarışa birkaç sıfır yenik başlıyor desek çok yanlış olmaz. Oldukça uzun olan ve her bir siyasi partinin bir sütunda logosuyla birlikte temsil edildiği birleşik oy pusulasında, bağımsız adaylar yarım sütun ve küçük puntolu harflerle yazılıyor. 

Bağımsız adayın resminin olmadığı bu oy pusulasında bu ayrıntıyı bilmeyen  seçmenin oy vermek istediği bağımsız adayı bulup ona tercih mührünü basması zor bir bulmacayı çözmekle eşdeğer.

Birleşik oy pusulasında böylesi bir durum olunca bağımsız adaylara oy vermeyi düşünenlerde sandık alanının verdiği heyecan, sırada bekleyenlerin verdiği tedirginlikle birçok yanlışlıklar yapıldı.

Seçmenlerin önemli  bir bölümü, birleşik oy pusulasındaki  Prof. Dr. Açık’ın isminin yazıldığı alanı bulamadı, bulanlar da önce o alana sonra da cumhurbaşkanı adayına vereceğim diye aynı oy pusulasında  Ak Parti’nin sütununa mührünü bastı. Pusulada iki mühür olunca da çok sayıda oy geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçları her ne kadar Prof.Dr. Yasemin Açık’a 35 bin oy verilmiş gibi gözükse de bunun gerçek rakamı 45 bin civarındadır. Bunun yanına oy pusulasında Yasemin Açık’ın ismini bulamayıp bir başka partiye oy verdiğini söyleyenleri de eklersek bu rakamın çok üzerinde bir oy ortaya çıkıyor. 

Prof. Dr. Açık’ın kısa süren ve oldukça başarılı bulunup diğer adaylar tarafından da örnek alınan kampanyası  sonucu böylesine bir teveccühe ulaşması önemli bir başarıdır. Teşkilatı olmayan ve tek başına yürütülen bir kampanyaya karşın milletvekili seçilmese dahi önemli oranda bir oya ulaşılması Elazığ siyasetinde var olmanın en bariz göstergesidir. Prof. Dr. Yasemin Açık, oy pusulasının azizliğinden dolayı milletvekili seçilmemiş olsa dahi Elazığ  siyasetinin kazananı ve büyük bir toplumsal tabanı olarak kazanan olmuştur. 

Prof.Dr. Yasemin Açık, şehrine milletvekili olarak da hizmet etmenin gayretinde olmuş, önemli projeler ortaya koymuş  fakat bu görev kendisine nasip olmamıştı. Nasipten ötesi, kader çizgisinden başkası da olmaz.

Başarılı ve seviyeli bir kampanya yürüten, herhangi bir parti ve adaya yönelik herhangi olumsuz bir beyanı olmayan, siyasete pozitif bir bakış açısı getiren Prof.Dr. Yasemin Açık, şehre olan sevdasının devam edeceğini de yayınladığı açıklama ile ortaya koydu.

Bu şehir bizim dedi. Hizmete de üretmeye de devam dedi. Biz bu şehirde olmaya ve halkımızla birlikte şehre katma değer katmaya devam edeceğiz dedi. Bu olgun ve duyarlı duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.