Oğan, Kime Yakın?

İlk tur seçimlerinde yüzde 5'in üzerinde oy alarak tüm dikkatleri üzerine çeken ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği herkes tarafından merak ediliyor. 

Oğan, Kime Yakın?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili iddialı bir çıkışa imza atan Oğan, "İstişare sonucunda karar vereceğiz. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız. Bu Erdoğan da olabilir Kılıçdaroğlu da olabilir, netleşmiş bir kararımız yok" dedi.

Cumhur İttifakını temsilen Binali Yıldırım  Oğan ile telefonda görüşürken, Millet İttifakı'nın Oğan ile temasta olduğu öne sürülürken diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; "Oğan ile bir görüşme olmadı. Ancak Sinan Bey'in dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda pozisyonunun Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum." dedi.

Oğan’ın PKK ve FETÖ konusunda hassasiyeti Cumhur ittifakıyla örtüşen hassasiyetleri. Ancak Oğan, göçmen politikaları konusunda daha hassas ve Suriyelilerin ülkesine dönmesi gibi bir şartı koşuyor.

Göçmen politikasının  yeniden masaya yatırılması, göçü  akıllı bir şekilde yönetme   gibi bir kapının açılmasını da getirilebilir. Kaldı ki Oğan’ı destekleyen önemli bir kesim partisine kızgın ve küskün olan ve en önemlisi de Erdoğan’a da Kılıçdaroğlu’na da oy vermeye eli gitmeyen İyi Partili, MHP’li, CHP’li, HDP’li, Devalı, Saadetli seçmenlerdi.

Seçimlerin Erdoğan’ın üstünlüğü ile sonuçlanması ve ikinci  turda bu oyların Erdoğan’da birleşeceği düşünülürse Oğan’ın teklifleri de masaya getirilebilir ve ortak noktalarda buluşulabilir.