Prof. Ahmet Ercan Deprem illerini Saydı Listede Elazığ da var mı?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Sivas'taki 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağındaki gerilimin sürdüğüne dikkat çekti. Ercan 'Er ya da geç deprem olacak' uyarısında bulundu.

Prof. Ahmet Ercan Deprem illerini Saydı Listede Elazığ da var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas Gürün'de gece saat 01.27'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem sonrası dikkatler yer bilimcilere çevrildi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kuzey Anadolu Kırığı'ndaki (KAK) gerilime dikkat çekti.

Ercan, Doğu Anadolu Fayı'nın gerilmesinin Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve KAK üzerinde sürdürdüğünü söyledi.

Ercan şu değerlendirmede bulundu:

"Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direncini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak.
Önceki depremlerde kırılan yer 200-500 yılda yapışır, kapanır. Yeni bir depremle yeniden kırılır. 6 Şubat Pazarcık M7,8 odağında 1513'de de büyük deprem olmuş, yer kırılmıştı. Kırık olan yer sızlar, yeniden kırılabilir."