Portakal Tutuştu… 

Gazeteci Fatih Portakal, 14 Mayıs'ta %5,17 oy alan, 2. turda da desteğinin Cumhur İttifakına olacağı intibağı kuvvetlenen ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan için algı operasyonuna başladı. 

Portakal Tutuştu… 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci Fatih Portakal İlkeli olmamakla suçladığı Oğan hakkında şu ifadeleri kullandı;

Tablo kanımca şöyle: Kılıçdaroğlu “acaba kazanır mıyım” diyor, Erdoğan temkinli ihtiyatlı. Ama onun da acabası var. Ata ittifakı, Özdağ ve Oğan’a gelince. Sinan Oğan, İnce havalarında şu an. Kanımca, %5,20’lik oyu -bakmayın biz dediğine-kendinin getirdiğini düşünüyor. Yıllardır siyasetin içinde olabilir. 3. Yol arayan genç seçmenin onu bilmesi, 2 ayda gönülleri fethetmesi biraz zor, çok zor. Protesto oyları. Ümit Özdağ çabası. Ancak gönlünün olmasa da aklının Erdoğan’dan yana olduğunu düşünüyorum. Yani duygusal bir bağ kesinlikle yok. 

Çünkü o da Erdoğan’ı biliyor. Özetle buna  siyasette gelecek planlaması diyorum, rasyonel olarak baktığımda önde gidenin yanında olmak! Yanlış da değil. Ama ilkeli de değil. Özdağ daha ilkeli geliyor. Düşünceme göre ikili arasında pürüz var. Ve burada Ümit Özdağ’ı Sinan Oğan yoluyla şu an ikna etmeye çalışacaklar veya çalışıyorlar. 

Ata ittifakının diğer ortağı Adalet Partisi ise ilke üzerinden siyaset yapıyor. Seçim öncesi noktasında. Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladı. Sonuç, Ata ittifakı tuz buz, Oğan geleceğini Erdoğan’la çizmeye karar vermiş gibi. Özdağ’ın kırmızı çizgileri daha fazla. Seçmenlerinin “bunlar da aynıymış” deme noktasına gelmelerine az kaldı. Benim ana fikrimse şu: insanoğluna biraz güçlü olduğu hissettirildiğinde bulutların üzerine çabuk ulaşıyor. İzliyorum heyecanla…” 

Gazeteci Fatih Portakal’ın paylaşımı bu yönde ve oldukça ilginç.Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına değil de Millet İttifakına desteğini açıklasaydı böyle bir paylaşım yaparmıydı elbetteki yapmazdı. Çünkü onlar da biliyorlar 2.tur seçimlerinde şansların olmadığını ve yapılan hatalara bir bahane aramak derdinde olduklarını. 

Ne olursa olsun kararı halk verecek ve halkın iradesi tecelli edecek. Ama gerçek şu ki halk bu kadar sıkıntılara ve ekonomik sorunlara rağmen çözümü muhalefette değil de yine Ak Parti’de ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da görüyorsa, halkın kararını algılar ile değiştiremezsiniz. Gerçekler algıların her zaman önüne  geçer. Bu nedenle Fatih Portakal’ın paylaşımı  algıdan öteye gitmez…