Plaketi de Siz Verirsiniz Artık!

Önceki konserlerinden birinde 'açın kızlar açın, herkes istediği gibi giyinsin' diyerek kötü örnek olduğu iddia edilerek  Ak Partili Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde konser verecek olmasına yönelik tepkiler üzerine konseri iptal edilen Melek Mosso'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan davet geldi. Şarkıcı, 1 Haziran'da Bakanlık bünyesinde gerçekleşecek olan İstanbul'daki festivalde sahne alacak.

Plaketi de Siz Verirsiniz Artık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, “Hakimiyet’e Göre” köşemizde “Sıra Belediyelerde” başlığı ile  hem Mosso hem de Mosso’nun konserinin iptal edilmesine tepki olarak kendileri de konsere gitmeyeceklerini  duyuran Funda Arar ve Derya Uluğ’a Ak Partili belediyelerin konser teklifi götürmemeleri gerektiğini söylememiz  üzerinden bir gün bile geçmeden Kültür ve Turizm Bakanlığının böyle bir adım atması, Ak Parti’de karar alma noktasında bulunan kişilerin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli bir gösterge.

Bir yönetici ancak bu kadar ilgisiz ve gelişmelerden  bihaber olur.

Dünkü yazımızda bu sanatçıların gösterdikleri dayanışmaya saygı duyduğumuz ve hatta takdir ettiğimizi söylemiştik.

Sanatçıların kendi doğruları ve sanat anlayışları çerçevesinde böyle bir dayanışma ortaya koymasını takdir etmekle birlikte aynı dayanışmanın Ak Partili belediyeler arasında da yaşanması gerektiğini ve bu sanatçıların kendi programlarına davet edilmemesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

Ancak haber belediyelerden değil daha büyük bir makamdan ve Kültür ve Turizm Bakanlığından geldi.

Mosso, İstanbul'da Bakanlığın  düzenlediği bir festivalde sahne alacağını da duyurarak "1 Haziran'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ndeyim. Şişhane Meydan Açık Sahne'de görüşürüz canlarım" dedi.

Bize de alkışlamak düşer elbette. Hem Isparta hezimetinden sonra daha büyük bir zafer kazanan Mosso’yu hem de bu kararı alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u…

Bu büyük hizmet ve gönül alma atraksiyonundan dolayı alkışlıyoruz sizi Sayın Bakan.. Artık Melek Mosso’nun plaketini vermek de size düşer.